,,Cascada Bigăr n-o murit, numa-un pic s-o hodinit” şi rămâne în topul obiectivelor turistice din Banatul Montan când vine vorba de turiști VIDEO

La un an de când Cascada Bigăr s-a prăbușit sub ochii turiștilor, ea rămâne un brand al turismului din Banatul de munte. Tot mai mulți vizitatori preferă acest obiectiv turistic din frumoasa depresiune a Văii Almăjului. Această frumoasă zonă, Valea Miracolelor cum o mai numesc localnicii, este binecuvântată de natură cu multe locuri în care te poți simți cu adevărat bine.

Aici vezi multe mori pe apă care încă macină boabe, cascade, lacuri și priveliști care nu au cum să nu te încânte. Cel mai vizitat loc din Almăj rămâne de departe Cacada Bigăr. Turiștii se opresc din curiozitate să vadă cascada sau vin special să vadă ce a mai rămas din faimoasa cascadă.

Unii rămân puțin dezamăgiți, alții sunt încântați și fascinați de ce le oferă zona. Indiferent de unde au venit, spun că o să pună multe poze pe rețelele sociale și o să recomande prietenilor să treacă pe la Bigăr.

Angajații de la Parcul Național Cheile Nerei, spun că turiștii vin în continuare să viziteze Cascada Bigăr și în această perioadă și se așteaptă la mai mulți în vacanță de vară.

Practic, sezonul turistic la Cascada Bigăr va fi în minivacanța de Rusalii. Păreri pro sau contra au fost și înainte de prăbușirea cascadei, unii au plecat încântați alții nu prea, cert este că acest loc mirific de la întrarea în Valea Almăjului a fost ca un magnet pentru turiști din întreaga țară și chiar de peste hotare.

Aici aerul proaspăt de munte, stâncile înalte că zgârie norii, căderile de apă și pădurile virgine încă neatinse de drujba celor dornici de profit fără prea mult efort din România, încă atrage turiștii care știu să aprecieze natura.

În afara Cascadei Bigăr, turiștii ajunși în zonă pot vizita complexul de mori pe apă de pe Valea Rudăriei, Cascadele Beușniei, Ochiul Bei, Cheile Nerei, Lacul Dracului sau cascadele Cârșa și Moceriș. Toate acestea pe un perimetru de nici 100 de km pătrați.

Un reportaj de Adi Neagu

Comentarii

comentarii

One thought on “,,Cascada Bigăr n-o murit, numa-un pic s-o hodinit” şi rămâne în topul obiectivelor turistice din Banatul Montan când vine vorba de turiști VIDEO

  • 11 iunie 2022 la 20:11
    Legătură permanentă

    Foarte fals !!!!
    Nu mai este nimeni pe acolo. Daca opresc 3 … 4 masini. Si asta la sfarsit de saptamana.
    De ce prostiti lumea, nu v-a fost deajuns cu poveste aia „cea mai frumoasa cascada din lume” ??? Nu ati prostit destula lume ???

Comentariile sunt închise.