Cascadele Bigar si Carsa, înghețate şi frumoase VIDEO

Din cauza temperaturilor extrem de scăzute din ultimele zile, râurile și cascadele din Banatul de munte au înghețat cu totul, oferind bănățenilor un peisaj superb de iarnă adevărată. Gheața este prezentă pe malurile  râurilor Minișului,  Nera și afluenții acestora, dar și pe cascadele  Bigăr și Cârsa. Temperaturile extrem de scăzute au favorizat formarea unui spectacol unic – coloane, turnuri și colonade din gheață.

Natura continuă să uimească în această perioadă de după sărbători. După faimoasa cascadă Bigăr pe clopotul căreia s-au format țurțuri încă de dinainte de sărbători, în această perioadă, cascada Cârșa a înghețat și ea și este la fel de frumoasă ca toate obiectivele turistice din munții Aninei.

Toată lumea știe cum arată Cascada Bigăr pe timp de vară, cu soare și aer cald, dar puţini sunt aceia care au văzut această minune a naturii împodobită de Mama Natură cu podoabe de cleștar și țurțuri imenși. După valul de ninsori și ger din preajma sărbătorilor, pe Cascada Bigăr și Cârșa, dar și pe stâncile de pe marginea drumului DN57B, s-au format țurțuri de gheață. Puținii turiști care sunt în trecere pe aici în această perioadă, rămân fascinați de frumusețea cascadelor. Peisajul ce îl oferă căderile de apă înțepenite de ger, este unul de vis.

De o frumusețe rară sunt Cheile Minișului și tot drumul dintre Anina și Bozovici, adevărate monumente ale naturii care atrag turiști nu doar vara, ci și acum iarna, când, din cauza gerului năprasnic, apă înghețată a cascadelor Bigăr și Cârșa formează țurțuri care sunt de o frumusețe rară.

Zăpada de pe Munții Aninei, țurțurii de gheață de pe stâncile de pe marginea Râului Miniș, îți lasă impresia că locul este poarta de intrare în lumea basmelor.
UN reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii