Ce se intampla cu padurile din jurul Resitei ?! VIDEO

Ce se intampla cu padurile din jurul Resitei. Pădurile de pe dealurile din jurul Reșiței au fost tema dezbătută de către cei care au participat la consultarea publică de la Ocolul Silvic Reșița.  La Ocolul Silvic Reșița a avut loc consultarea publică privind managemetul forestier. Printre temele prezentate, s-au numărat  Raportul de activitate pe anul 2019, Borderoul rasei lemnoase pentru productia anului 2020,  Amplasarea masei lemnoase pentu anul 2021.

La consultarea au participat și reprezentanții mai multor ONG-uri, dar și ai unor partide politice. Aceștia au ridicat o serie de probleme – cum ar fi lipsa unor hărți publice a ocoalelor silvice, precum și a situației pădurilor de pe dealurile Reșiței.

La consultarea publică, a participat și primarul Ioan Popa care a ridicat de asemenea problema tăierilor pădurilor de pe dealurile Reșiței, care deși sunt efectuate de Romsilva, sunt puse în cârca primăriei.
Ce se intampla cu padurile din jurul Resitei. Reprezentanții Direcției silvice, spun că tăierile care sunt efectuate în jurul Reșiței, sunt cele din amenajamentul silvic aprobat și reprezintă în mare parte tratamente și nu exploatări. Ocolul Silvic Reșița administrează peste 15.700 de ha.

Comentarii

comentarii

One thought on “Ce se intampla cu padurile din jurul Resitei ?! VIDEO

  • 4 martie 2020 la 13:10
    Legătură permanentă

    Defrisarile au un rol important in extinderea orasului.Aici se vor construii mii de alartamente sociale

Comentariile sunt închise.