Ce stim sau nu despre beneficiile razelor de soare

DESPRE

Sunt convinsa ca abia asteptati concediul si ca multi dintre voi abia asteapta sa se bucure de apa si de soare. Expunerea la soare aduce beneficii sanatatii, daca o faceti fara sa exagerati si daca va luati masuri de precautie: lotiuni de protectie, ochelari si palarii de soare, prelungirea gradata a timpului petrecut pe plaja etc.
beneficii soare
Razele soarelui sunt o sursa importanta de vitamina D, vitamina care contribuie la asimilarea calciului in organism, deci este necesara dezvoltarii sistemului osos. In plus vitamina D reduce spasmele musculare si consolideaza sistemul imunitar.

Unele studii au relevat faptul ca expunerea la soare aduce si alte beneficii sanatatii. Este vorba de reglarea tensiunii arteriale, fapt ce micsoreaza riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau de aparitie a atacului vascular cerebral.

Totusi expunerea la soare, daca nu este facuta cu masura, poate avea si efecte nefaste, cel mai grav fiind declansarea cancerului de piele; asa ca mare grija, in special daca aveti pielea deschisa la culoare.

In cazul in care ati suferit arsuri, pe langa eventualele tratamente externe, consumati aceste alimente benefice protejarii pielii:

– alimente bogate in vitamina E – migdale, nuci, masline verzi

– alimente bogate in beta-caroten, cu rol de protectie a pielii de efectele razelor ultraviolete – morcovi, cartofi dulci

– pe langa apa, hidratati-va cu ceai verde, bogat in antioxidanti si cu suc proaspat de rosii, care contine licopen si reduce inflamatia.

Sursa: http://www.curademiere.ro/beneficiile-razelor-de-soare/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comments

comments

Powered by Facebook Comments