Cea mai rapida modalitate de a prepara un dressing

Ne plac salatele foarte mult. Fie ca este vara, toamna sau iarna, in piete gasim tot felul de alimente proaspete si gustoase, numai bune de taiat si pus intr-o salata bogata, plina de arome si vitamine. Care este secretul unei salate gustoase? Dressingul, spunem noi (si multi altii).
Acea emulsie aromata face ca salata sa se incadreze in categoria mancarurilor pe care le consumam intotdeauna cu mare pofta. Si pentru ca ne place sa fim si eficienti in bucatarie, astazi va invatam un truc rapid si inteligent pentru prepararea dressingului.
Daca pana acum obisnuiati sa pregatiti dressingul cu ajutorul unui bol si al telului, de acum incolo veti renunta complet la ele. Pentru prepararea emulsiei, aveti nevoie de un borcan sau o sticla cu dop sau un pet si cateva ingrediente.
Pregatiti vinaigrette pentru salata voastra? Atunci puneti intr-un borcan uleiul de masline, otetul, sarea si piperul. Acoperiti borcanul cu capacul, strangeti bine si apoi agitati borcanul cat se poate de rapid timp de 30 de secunde. Voila! Dressingul e gata. V-am spus ca e simplu de tot, nu-i asa?
In functie de preparatul la care v-ati gandit, in dressing puteti adauga tot felul de ingrediente care sa-i dea un plus de aroma. De la usturoi, la mustar de Dijon, ceapa tocata fin sau iaurt si pana la parmezan, ardei iute si maioneza, orice este permis. Dati-va frau liber imaginatiei si jucati-va cu ingredientele pana obtineti gustul potrivit!
Si nu uitati sa aveti mereu la indemana un borcan atunci cand va apucati de gatit.

Comentarii

comentarii