Cele mai periculoase alimente pentru ficat

Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Sunt mai multe alimente periculoase pentru ficat, iar medicii recomandă ca acestea să fie evitate pe cât de mult posibil.

„Fructoza este greu de asimiliat şi poate afecta ficatul. Zahărul în exces este la fel de periculos ca şi alcoolul.

Pentru a evita astfel de probleme este bine să scoatem din alimentaţie dulciurile, produsele de patiserie, dar şi băuturile carbogazoase“, a spus medicul Alexandru Boboc, pentru ziarul Adevărul.

Iată ce alimente sunt periculoase pentru ficat

Untul, untura, smântâna, maioneza și sosurile cremoase bogate în calorii ar trebui evitate.

Mâncarea fast-food este, de asemenea, periculoasă pentru ficat, întrucât duce la acumularea de grăsime.

Sarea trebuie consumată cu moderație, pentru că excesul de sare facilitează apariția ficatului gras.

Alcoolul duce la un dezechilibru chimic, distrugând celulele hipatice. Consumul excesiv de alcool poate duce la hepatită sau ciroză.

Dulciurile cu un conținut ridicat de zahăr sunt cele mai periculoase pentru ficat și ar trebui evitate cât mai mult.

Ce alimente sunt bune pentru ficat

Medicii spun că ficatul ajută la filtrarea toxinelor din organism așa că o alimentați sănătoasă îl poate proteja.

„Ficatul curăţă şi detoxifică aproximativ doi litri de sânge în fiecare minut. Atunci când funcţionează normal stochează vitamine şi produce proteine.

Este indicat să consumăm alimente care conţin fibre (spanac, salată verde, conopidă, sfeclă, ardei gras), peşte, ulei de măsline, soia, fasole uscată sau nuci“, a mai precizat medicul Alexandru Boboc.

Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Totodată, hidratarea este foarte importantă, aşa că este indicat să beţi doi litri de apă pe zi. Ceaiul de tei sau de mentă ajută la detoxifierea organismului şi este benefic pentru organism.

Comentarii

comentarii