Centrul „Casa noastră” din Zăgujeni are o faţă nouă

Consiliul judeţean a demarat o serie de investiţii în judeţ. Este vorba despre programe finanţate în mare parte din fonduri europene.
Unul dintre proiectele în care administraţia judeţeană s-a implicat este cel de reabilitare al Centrului „Casa noastră”de la Zăgujeni.
Centrul găzduieşte un număr de 43 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 19 ani, din întreg judeţul. După reabilitare, spaţiile s-au mărit şi modernizat iar copii locuiesc acum câte 2 sau 3 în camere, repartizaţi pe 4 module, pe grupe de vârste. Fiecare modul are dormitoare proprii, băi noi, sală de studiu şi club de joacă.
Un număr de 25 de angajaţi se ocupă zilnic de cei 43 de copii din Centru: educatori specializaţi, personalul de noapte, personal auxiliar şi cel administrativ, o asistentă medicală, muncitori de întreţinere.
Deşi în prezent aici sunt găzduiţi 43 de copii, capacitatea Centrului este de maxim 50 de copii iar la finalul lucrărilor va creşte la 60 de copii, a precizat Ionela Seracin, şeful Centrului.
Centrul are, pe lângă cele 4 module, cabinet medical, spălătorie, magazii, bucătărie şi sală de mese realizate după normele europene.
Această investiţie s-a ridicat la suma de 5,4 milioane de lei din care 3 milioane de lei au fost obţinuţi prin Programul Operaţional Regional, pe fonduri europene, iar 1,4 milioane de lei sunt din fonduri guvernamentale, ale Ministerului Muncii. Participarea Consiliului Judeţean a fost doar de 180 de mii de lei, după cum a declarat chiar Sorin Frunzăverde, preşedintele administraţiei judeţene.
Cu aceşti bani s-a reabilitat integral un corp de clădire al Centrului pentru copii, iar celălalt corp a fost reabilitat în proporţie de 75%.
Legat de derularea acestor programe de investiţie Sorin Frunzăverde a declarat: „Ne propunem ca cel puţin săptămânal să vă expunem stadiul în care se află investiţiile iniţiate de Consiliul Judeţean pe diverse programe europene, în principal şi pe fonduri europene, însă, evident, ponderea este clar de partea finanţărilor europene. E important să vedeţi că aceste lucrări se desfăşoară într-un ritm susţinut şi sperăm că termenele de finalizare pe cere ni l-am asumat prin contractele pe care le-am semnat pentru finanţare europeană să se respecte.”

Comentarii

comentarii