Centrul Cultural – Misionar „TABOR” din cadrul parohiei ortodoxe ,,Catedrala veche”

Miercuri, 6 aprilie, cu începere de la ora 15.00, va fi inaugurat Centrul Cultural – Misionar „TABOR” din cadrul Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” Reșița, în cartierul Muncitoresc. Slujba de sfințire va fi oficiată de PS Lucian, episcopul Caransebeșului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Tot miercuri , de la ora 17.00, Prea Sfințitul Lucian va oficia slujba Deniei. Centrul Cultural – Misionar „TABOR” este situat în zona orașului vechi istoric a municipiului Reșița, în imobilul proprietate a Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”.

În perioada 2015-2016, la inițiativa părintelui paroh Borislav Tasici, au avut loc lucrările de amenajare la Centrul Cultural – Misionar „TABOR”, lucrări finalizate cu contribuția Primăriei , a Asociației Societatea Femeilor Ortodoxe Reșița (ASFOR), a credincioșilor și a voluntarilor.

Centrul va găzdui activități precum: seri duhovnicești, program de studiu biblic-parohial, cerc de pictură și alte activități specifice. Tot aici se vor derula proiectele social-misionare: „Voluntari pentru Idei și Proiecte”, „Masa bucuriei” și „‘Mâini întinse spre aproapele tău”, inițiate de Asociația Societatea Femeilor Ortodoxe Reșița și Centrul de Tineret și Voluntariat, dedicate ajutorării familiei creștine, educației dar și sprijinirii familiilor cu venituri modeste.

Comentarii

comentarii