CET Reșița, o binefacere sau o gaură neagră pentru bugetul reșițenilor și al Reșiței? O uzină pentru 500 de familii?

CET E (21)Având în vedere pierderile mari înregistrate, în anul 2013, (aproximativ 58% în valoare de 6.800.015 lei) de Societatea de termoficare -S.C. Termoserv CET S.R.L.- şi eforturile financiare realizate de administraţia locală pentru susţinerea acesteia, Primăria Municipiului Reşiţa lansează de astăzi, 24 ianuarie 2014, până în 24 februarie 2014 un chestionar de consultare publică.
Pe această cale, dorim să aflăm opiniile cetăţenilor privind menţinerea acestui serviciu public, cu suport de la bugetul local a pierderilor, sau oprirea şi conservarea sistemului până la găsirea celor mai bune soluţii.
În prezent, dintre cei aproximativ 1000 de abonaţi doar 500 de familii sunt consumatoare efectiv de agent termic, restul fiind instituţii publice şi agenţi economici.
Chestionarul se găseşte pe pagina de internet a primăriei (accesând link-ul- http://www.primaria-resita.ro/portal/CarasSeverin/Primarie/stiri.nsf/0/AE565CE594973345C2257C6A003EA691/$FILE/Chestionartermoficare.pdf) şi poate fi depus la Centrul de informare al primăriei, corp I, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 1A.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Reşiţa

Date personale:

1. Adresa(strada)
2. Profesie
3. Vârsta
4. Date de contact(optional)
– telefon
– email

1. Deţineţi apartamente care sunt racordate la sistemul centralizat de energie termică sau aveţi centrală individuală ori alte surse de încălzire?

· Sistem centralizat
· Centrală individuală sau alte surse de încălzire

2. Având în vedere că la sistemul centralizat mai există racordaţi un număr de circa 1.000 de abonaţi iar dintre aceştia doar un procent de 50% consumă energie termică, reprezentând un număr de 500 familii din cele aproximativ 33.000 de familii, de pe raza municipiului Reşiţa, şi ţinând cont că în anul 2013 pierderile se ridică la aproximativ 58% în valoare de 6.800.015 lei, cu care din următoarele soluţii sunteţi de acord ?

· Oprirea şi conservarea sistemului centralizat până la găsirea unei soluţii (cofinanţări din fonduri guvernamentale sau europene ori realizarea unor parteneriate)
· Suportarea de la bugetul local a pierderilor în valoare de 6.800.015 lei anual (sumă obţinută prin mărirea taxelor şi impozitelor)
· Investiţii în sistemul centralizat de încălzire pentru reţeaua de transport şi rentabilizare.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “CET Reșița, o binefacere sau o gaură neagră pentru bugetul reșițenilor și al Reșiței? O uzină pentru 500 de familii?

  1. Pai, nu prea vad ce sa criticam noi aici? Faptul ca populatia are datorii enorme la CET-urile defuncte si actuale? In plus, ceea ce vedeti dv. acolo, este un comunicat al Primariei Resita prin care se cere parerea cetatenilor. Noi nu am pus si nu am scos absolut nimic in acel comunicat. Si atunci, cu ce-i veneram sau criticam noi ? Apropo, cine sau ce sunt aia cu grade pe umeri?

    Editor

  2. SINCER APRECIEZ CEEA CE FACETI, IN IDEEA CA VENITI CU STIRI BUNE,INTERESANTE, AVETI INSA SI UN MARE MINUS : PREA MULT II VENERATI PE ASTIA CU GRADE PE UMAR, AR FI VREMEA SA-I MAI SI CRITICATI, MACAR ASA SUBTIL….

Comments are closed.