Ceva dulce si de vis pentru masa de Crăciun – Tort cu crema de lapte

tort crema lapteTortul cu crema de lapte este perfect pentru anotimpul rece si ideal pentru masa de Sarbatori. Supranumit “Vis de iarna”, tortul acesta ii va incanta pe invitatii tai atat prin aspect cat si prin gust. Nu ezita sa pregatesti chiar tu tortul pentru Craciun sau Revelion anul acesta!

ingrediente:
 

ou 6 bucati
zahar tos 6 linguri
faina 6 linguri
cacao 2 linguri
lapte 1 l
ciocolata alba 100 g
zahar tos 4 linguri
amidon 100 g
esenta de vanilie 1 fiola
unt 250 g
zahar pudra 100 g
lapte 1 cana
zahar 3 linguri
cappuccino 1 plic
frisca lichida 500 ml
intaritor frisca 2 plicuri

 
Preparare:

Ingredientele necesare:

– pentru blat: 6 oua; 6 linguri zahar; 6 linguri faina; 2 linguri cacao
– pentru crema: 1 l lapte; 100 gr ciocolata alba; 4 linguri zahar; 100 gr amidon; 1 esenta vanilie; 250 gr unt sau margarina; 100 gr zahar pudra
– pentru sirop: 1 cana lapte; 3 linguri zahar; 1 capucino caramel
– pentru decor: 500 ml frisca lichida; 2 plicuri intaritor pentru frisca

Batem ouale cu zaharul pana devin ca o crema apoi adaugam faina si cacao. Coacem la foc mic. Dupa ce s-a racit il taiem in trei. (poza 1)
Untul sau margarina moale il mixam cu zaharul pudra pana devine spumos. (poza 2)
Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu ciocolata rupta bucatele si cu cele 4 linguri de zahar si vanilia. Cand laptele este fiert adaugam amidonul si mesteam continuu pana se ingroasa devenind ca o budinca. Lasam sa se raceasca. (poza 3)
Cand s-a racit incorporam in crema de unt.
Preparam siropul astfel: caramelizam zaharul, il stingem cu laptele si adaugam pliculetul de capucino. Lasam sa se raceasca.
In forma de tort cu margini detasabile asezam primul blat il insiropam apoi punem jumatate din crema. Procedam la fel cu restul de blat si de crema. Dam la rece. (poza 4)
Punem smantana pentru frisca si o mixam impreuna cu intaritorul de frisca. In functie de marca pe care o folositi e posibil sa trebuiasca sa mai adaugati cateva linguri de zahar pudra. In acest caz veti bate mai intai frisca si cand se intareste adaugati zaharul si bateti in continuare.

Am imbracat tortul in frisca si am dat la rece.


ele.ro

Comentarii

comentarii