Ceva rapid, usor si super rafinat pentru o zi calda: File se salau cu sos de smantana si ciuperci

Ingrediente:

800 g file de salau (sau orice alt peste file)
O lamaie
O rosie
O cutie de ciuperci
350 g de smantana grasa (recomand smantana pt gratit, din aceea UHT)
Obligatoriu: Pofta de peste!
Preparare:

Se asaza cateva feliute de lamaie pe fundul vasului (va sfatuiesc sa dati jos coaja, deoarece noi am avut surpriza neplacuta ca a devenit cam amara) si se stropeste cu vreo patru linguri de ulei de masline. Se asaza fileurile de peste bine sarate si piperate, iar peste ele punem cateva feliute de rosie taiate subtire si inca putina lamaie, ca deh, asa ii sta bine pestelui, cu savoare de lamaie. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mediu, pentru cam 25 de minute.
Intre timp, pregatim sosul de smantana, carevasazica va imbraca fileul intr-o crema spumoasa, fina si delicioasa. Ciupercile din conserva (puteti folosi si proaspete) le distuiti in putin ulei de masline cu sare si piper si adaugati smantana.
Se adauga sosul de smantana si ciuperci peste peste si se mai baga la cuptor pentru vreo zece minute. Dupa ce l-am scos din cuptor presaram niste patrunjel.La final, fileurile sunt bine patrunse, dar cremoase si foarte, foarte gustoase.

Comentarii

comentarii