Citroaventura – Cu batrana masinuta din Brazilia si pana la Beijing prin Resita VIDEO

Au lăsat pentru câteva luni serviciul şi casă şi au pornit în… Citroaventură. Aşa şi-au denumit argentinienii Pablo şi Gabriela inedita călătorie care îi poartă prin zeci de ţări din Europa şi Asia. Citroaventura a început în Spania, iar zilele trecute cei doi aventurieri au trecut şi prin România – cu o escală la Reşiţa.

Gabriela e profesoară de sport în Mendoza, iar Pablo e avocat şi lucrează în administraţia publică a aceluiaşi oraş. Cei doi argentinieni formează un cuplu şi împărtăşesc aceeaşi pasiune: călătoriile şi dorinţa de a cunoaşte locuri şi oameni din diferite colţuri ale Pământului. Ultima lor nebunie se numeşte Citroaventura – pentru că maşinuţa cu care au pornit la drum, şi cu care plănuiesc să călătorească zeci de mii de kilometri este un micuţ şi pitoresc Citroen din anii 80. În luna aprilie, maşina a fost adusă din Mendosa peste ocean, până în portul Valencia, de unde Gabriela şi Pablo au pornit pe şosele în marea hoinăreală care ar urma să-i ducă hăt-departe, până în China.


Pablo: „Este un vis pe care îl împărtăşim. Când era mică, Gabriele visa la o călătorie în jurul lumii, iar eu aveam trei mari dorinţe: să-mi întâlnesc rudele din Sicilia, să vizitez clubul ucrainean de fotbal Şahtior Doneţk, al cărui fan sunt, şi să merg în China. Cu prilejul acestei călătorii, facem tot posibilul să ne îndeplinim dorinţele.”

Gabriela: „Pe tot cuprinsul globului, cred că e frumos faptul că oamenii vor să se cunoască, să vadă cum trăiesc ceilalţi. Mă impresionează modul în care oamenii încearcă să ne ajute pentru îndeplinirea visului nostru. Mulţi sunt cei care renunţă la visurile lor pentru că nu au bani ca să le transforme în realitate. Şi posibilităţile noastre sunt minime, dar am fost ajutaţi de oameni minunaţi de peste tot. De asemenea, pot spune că am văzut locuri minunate. Aici, în România, aveţi peisaje de vis, m-a impresionat mai ales Transfăgărăşanul, dar sunt o mulţime de locuri superbe, iar oamenii sunt calzi şi primitori.”

Deşi e bătrână, maşinuţa care-i poartă prin toate colţurile lumii îşi face foarte bine treaba, spune Pablo. E un Citroen dotat cu toate cele necesare la drum lung.

Pablo: „E o maşină foarte aerisită, iar uneori, când ne spălăm hainele, întindem în interior şi nişte cabluri pe care agăţăm rufele la uscat.”

„O altă particularitate este aceea că putem regla manual, răsucind un buton, înălţimea farurilor. ”

Până acum, Gabriela şi Pablo au trecut prin Spania, Portugalia, Franţa, Italia, Slovenia, Croaţia, Serbia şi România. Între localităţile în care au făcut o scurtă escală se numără şi oraşul Reşiţa. De aici, cei doi eroi ai Citroaventurii au plecat pe ruta Piteşti-Bucureşti-Delta Dunării, urmând să-şi continue apoi drumul prin Bulgaria şi Turcia.

La Reşita, gazdă le-a fost Sorin Mezin, un reşiţean inimos care le-a artat ospitalitatea românească şi bănățenească celor doi. Sorin i-a cunoscut e Pablo şi Gabriela pe când se aflau la cumpărături în Kaufland, s-a împrietenit cu cei doi, i-a invitat la masă la el acasă și i-a cazat la un hotel din Govândari.

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.