clujtoday.ro Nyíregyháza – capitala băilor termale, dar și a pălincii din Ungaria

bai ungariaTot mai mulți români descoperă că la nici 250 de kilometri distanță de Cluj-Napoca, pe ruta Zalău-Carei, se pot simți ca la mare, fără să fie, cu adevărat, la mare. Băile termale de la Nyíregyháza (Sóstó-Gyógyfürdők) sunt considerate noua revelație a sezonului, cu atracțiile sale dedicate tuturor categoriilor de vârstă: tinerilor, familiilor cu copii, cât și celor de vârsta a doua și a treia, în căutarea unei baze de tratament pentru diferite afecțiuni.
Ce poți face acolo, în afară de o baie termală? Să vizitezi un parc zoologic cu peste 5000 de animale, să vezi cel mai mare Muzeu al Satului din Ungaria sau Grădina Botanică din localitate. Toate acestea, pe lângă distracția din Aquaparkul nou construit, care anul viitor va fi extins cu o nouă bază de tratament sau băuturile servite în cel mai mare bar din Ungaria amenajat în mijlocul unei piscine. Despre toate acestea, dar și alte secrete ale modului în care știu vecinii maghiari să facă turism citiți în interviul de mai jos, acordat de Lajos Podlovics (foto stânga), directorul de marketing și vânzări al Sóstó-Gyógyfürdők Zrt, compania cu capital de stat care administrează băile.
Cum a început aventura dezvoltării fantastice ale băilor de la Nyíregyháza (Sóstófürdő)?

Lajos Podlovics: Am preluat în întreținere cele cinci băi de la Nyíregyháza Sóstó-Gyógyfürdők in 2011. Când am început lucrările, în 2011, a trebuit să realizăm o investiție de 4 milioane de euro, în cadrul căreia, practic, am refăcut complet cele 10 hectare pe care le ocupă băile. Am construit noi bazine cu apă termală și medicală, dar șiun parc de aventură (Aquapark), mai multe bazine și topogane. Am reînnoit bazinul olimpic de 50 de metri și tot parcul, incluzând vegetația bogată pe care o vedeți. Am încercat să facem palpitante împrejurimile băilor.Nyíregyháza – capitala băilor termale, dar și a pălincii din Ungaria Am construit cel mai mare cocktail bar în piscină unde, în timp ce corpul nostru se regenerează în apă, ne putem “regenera” și din interior.

De ce să vină românii aici și nu în alte părți ale Ungariei, pentru băi? Care sunt atuurile acestui loc?

Citește mai multe pe http://www.clujtoday.ro/2014/06/20/nyregyhzacapitalabilortermaledar537iaplinciidinungaria.html

Comentarii

comentarii