Coca- cola sau Pepsi- cola? Care este diferenta?

cola versusu pepsiMajoritatea oamenilor au o preferinta pentru Coca-Cola sau Pepsi, chiar daca nu pot explica exact din ce cauza, insa o carte scrisa de un jurnalist american incearca sa ofere un raspuns la aceasta intrebare, scrie Business Insider.

Care este diferenta intre cele doua bauturi racoritoare?
“Pepsi este mai dulce decat Coca-Cola. De asemenea, Pepsi are o usoara aroma de lamaie, in timp ce Cola are o aroma slaba de stafide si vanilie. Insa aceste arome isi pierd din intensitate dupa primul pahar, lucru care dezavantajeaza Coca-Cola”, scrie Malcolm Gladwell, jurnalist la New Yorker, in cartea sa despre intuitia umana, Blink.
In ceea ce priveste continutul nutritional, Pepsi are cu putin mai mult zahar, calorii si cofeina. In schimb, Coca-Cola are mai mult sodiu.
De asemenea mai exista diferente intre alte arome naturale din compozitia celor doua bauturi. Cu toate acestea, multe persoane nu pot face diferenta intre cele doua bauturi.
Un studiu realizat de Samuel McClure si Read Montague a aratat ca preferintele se impart in mod egal intre consumatori, atunci cand acestia nu cunosc brandul bauturilor.
Ceea ce conteaza cu adevarat este brandul, iar Coca-Cola este indiscutabil in avantaj.
In 2011, Coca-Cola a detinut 17% din cota de piata a bauturilor carbogazoase din SUA, urmata de editia dietetica, cu 9,6% si Pepsi, cu 9,2%, potrivit publicatiei Beverage Digest. Editia dietetica a Pepsi avea o cota de piata de 4,9% in 2011 in SUA, dovada a unei campanii publicitare reduse pentru acest produs.

Comentarii

comentarii

One thought on “Coca- cola sau Pepsi- cola? Care este diferenta?

  • 29 decembrie 2012 la 13:30
    Permalink

    Diferenţa reală: Coca-Cola îţi afectează ficatul, în timp ce Pepsi îţi afectează ficatul 😉 :))
    Sunt două nenorociri la fel de mari. Iar combinaţia cu coniac sau whisky este cu efect maxim.

Comentariile sunt închise.