Coco Galescu a gasit o inscripţie misterioasă pe o stâncă in muntii de langa Caransebes

Alpinistul Cornel Galescu a descoperit în Munţii Ţarcu o inscripţie cu multe semne ciudate, pe o stâncă. Acesta a fotografiat-o şi a prezentat-o specialiştilor de la Muzeul Judeţean de Etnografie din Caransebeş, iar aceştia au făcut un mulaj, pe care l-au trimis colegilor lor de la Cluj şi unui profesor american, specializat în astfel de descoperiri, urmând ca în primavară să cerceteze întreaga zonă.

Alpinistul Galescu a străbătut de mai multe ori Munţii Ţarcu şi Muntele Mic. Este cunoscut faptul ca toată această zonă este încărcată de însemne ale trecutului. In zona vârfului Gugu – munte emblematic al Banatului Montan – înca mai circula legendele care spun ca aici ar fi Peştera lui Zamolxe. Vârful Mătania – este un magnet pentru turistii alpinisti care spun ca acesta are proprietatea de a deveni invizibil in anumite intervale de timp.

Cu toate legendele lor, aceste lucruri pot fi benefice unui turism zonal, pentru că dezvoltarea turistică este legată uneori și de legenda sau lucruri banale, cum ar fi o peşteră, o inscripţie, care stârnesc interes şi se pot transforma locul în branduri turistice.

Directorul Muzeul Judeţean de Etnografie din Caransebeş spune că inscripţia este una străveche şi este deosebit de importantă. Din primăvara viitoare, în întrega zonă va fi făcută o cercetare temeincă.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments