Cod rosu de urgenta – Nevoie mare de medic de laborator pentru Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița

Centrul de Transfuzie sanguină nu a reușit nici până în prezent să rezolve problema lipsei personalului medical cu studii superioare. Singurul medic al centrului este doar directorul interimar, dr. Rodica Neagu și mai există un biolog care, chair dacă e la pensie, mai lucreză la Centrul de Transfuzie cu contract pe perioadă determinată pentru a putea funcționa această unitate.

E nevoie de un medic de laborator și, deși în ultimii doi ani și jumătate s-au organizat 3 concursuri pentru acest post, nu s-a prezentat nimeni. Anul trecut în iulie a fost ultimul concurs dar medicii nu sunt interesați, fie pentru că pleacă în alte țări, fie pleacă să lucreze pentru laboratoarele private, iar un alt motiv ar fi salariul.

”Eu fac un apel la medicii care termină acum rezidențiatul să vină la Centru că nu este chiar atât de greu. Este o responsabilitate, într-adevăr, dar munca de laborator este o muncă frumoasă”, a spus dr. Rodica Neagu.

Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița livrează pe lună către spitale cam 400 de pungi de sânge și în jur de 200-300 de pungi de plasmă, care, în proporție de 95%, reușesc să acopere necesarul de sânge în județ.

Comentarii

comentarii