CODE Kids – Copiii fac coding în Biblioteca județeană Paul Iorgovici VIDEO

La acest sfârșit de săptămână, biblioteca județeană Paul Iorgovici din Reșița găzduiește proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice.

CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mendiul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Biblioteci publice partenere se numără și Biblioteca Județeană Paul Iorgovici caraș-Severin implicată direct în implementarea acestuia, prin personalul angajat și spațiile deținute.

Prin acest proiect, Fundația Progress își propune să faciliteze un program pe termen lung de formare în competențe digitale pentru copiii aflați în mediile rural și urban mic mai izolate, printr-o abordare tip action learning.

Comentarii

comentarii