MondenToate Stirile

Comunitatea greco-catolică din Reșița, are un nou protopop

protopop grecoPreotii si credinciosii din Protopopiatul Roman Unit cu Roma, Greco-Catolic Resita au, incepand cu data de 1 martie, un nou Protopop.
In data de 16 martie 2014 de la ora 10:30 va avea loc instalarea Reverendissimului Pr. Tutas Nicolae ca Protopop al Resitei si Administrator Parohial al Bisericii ” Sfanta Fecioara Maria de la Fatima ” din Resita.
Evenimentul festiv va debuta la orele diminetii cu oficierea Sfintei Liturghii de catre un sobor de preoti condus de Mons. Angelo Narcis Pop – Vicar General al Episcopiei Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica Lugoj.
Rvs. Pr. Tutas Nicolae s-a nascut la data de 05 decembrie 1974 in comuna Tarsolt, jud. Satu Mare, intr-o familie de greco-catolici.
A urmat studiile liceale la Liceul Agroindustrial din Negresti Oas – jud. Satu Mare.
In perioada 1993-1996 a studiat Teologia Pastorala la Institutul Teologic „Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare.
In anul 1996 a fost trimis la Roma pentru continuarea studiilor, la Colegiul Pio Romeno.
Dupa primul an de Filozofie, dorind sa faca o experienta monastica, a fost primit in comunitatea camaldoneza din Roma. De aici a fost trimis pentru 1 an la Eremul Sfantul Gheorghe de langa Verona.

In anul 1998-2000 isi continua studiile telogice incepute in tara la Institututl Teologic Greco- Catolic din Oradea, urmand ca in anul 2002 sa devina Licentiat in Telogie al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
In perioada 2000-2003 a dus o bogata activitate la Parohia Romano-Catolica din Udine – Italia.
La data de 11 mai 2003 a primit treapta diaconatului la Parohia ” Sfanta Fecioara Maria de la Fatima” din Resita, sfintirea ca preot avand loc in data de 18 mai 2003 prin punerea mainilor Prea Sfintitului Alexandru Mesian – Episcopul Lugojului.

Incepand cu data de 1 iunie 2003 a fost numit paroh la Biserica Greco-Catolica din Bocsa, unde isi desfasoara activitatea pastoral si in present..
Avand datoria de a fi purtator de grija al credinciosilor din Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Lugoj, Prea Sfintitul Alexandru Mesian l-a numit incepand cu data de 1 martie ca Administrator Parohial al Parohiei Romane Unite, Greco-Catolica „Sfanta Fecioara Maria de la Fatima” din Resita, Protopop Greco-Catolic al Protopopiatului Resita si Consilier Eparhial .
Rvs. Pr. Tutas Nicolae este casatorit si are 2 copii.

Comentarii

comentarii