Concursul gastronomic ,,Poliţistul bucătar” a avut loc la Garâna VIDEO EXCLUSIV

Sunetul acordurilor și notelor de muzicii de jaz din celebra Poiana Lupului de la Garâna, a fost luat de zdrăngănitul cazanelor și al ceaunelor, al cuțitelor și polonicelor precum și de zgomotul lemnelor ce ard în foc. Vreo 400 de polițiști din toată țara ajutaţi de familie și prieteni, au luat cu asalt satul turistic Garâna de la poalele Muntelui Semenic. Cu toate că în stațiunea aflată la 1100 de metri au fost prezenți polițiști de la circulație, de la arme și explozibili, de la cercetări judiciare sau criminalişti, nimeni nu și-a făcut datoria. Pentru două zile cât va ține petrecerea și competiția, polițiști s-au ocupat doar de ….gătit.

Înarmaţi cu linguri de lemn, ceaune, rotisoare şi grătare, zeci de poliţişti s-au instalat încă de la primele ore ale dimineţii, Poiana Lupului din satul turistic Garâna. În scurt timp, locul a fost invadat de aromele ameţitoare ridicate din ceaunele, cazanele şi tigăile cu bunătăţi gătite la foc mic.

14 echipaje ale polițiștilor cărășeni, dar și din judeţe învecinate sau tocmai din Serbia, au descins în Poiana Lupului la poalele Semenicului. Motivul nu a fost căutarea turiştilor certaţi cu legea, ci – pentru a-și disputa titlul de mare ,,Maestru bucătar”.

Cu toate că ploaia le-a dat peste cap socotelile, oamenii legii au lăsat dosarele și cercetările de-o parte pentru câteva ore și s-au întrecut în ale gătitului şi bucătăritului. Peste 150 de polițiștii pricepuți în arta gătitului și alte vreo 250 de ajutoare, au participat la cea de-a XI-a ediţie a concursului gastronomic „Polițistul bucătar”. Lor li s-au alăturat cu privitul și încurajatul alte vreo 250 de persoane – colegi, rude sau prieteni. Întrecerea a fost organizată şi în acest an de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, biroul Caraş-Severin.

Juriul a avut de ales între mai multe tipuri de gulaş, preparate la grătar, tochituri din carne de vânat, de porc, miel şi de viţel, sărmăluţe la ceaun, pește de toate felurile gătit în toate modurile şi alte şi alte ,,finețuri și rafinamente” de ale bucătăriei. De departe, ochii asistentei au fost luați de un viţel și un miel, întregi care s-au perpelit când pe-o parte , când pe alta, la dogoarea jarului, în proțap.

N-au lipsit plăcintele, papanașii, salatele și ,,tăriile” sau vinurile – care de care mai lăudate și prezentate cât mai frumos.

„Ceaunul şi gătitul” au fost doar motivele ca oamenii legii de la diferite structuri să se întâlnească şi să se cunoască mai bine, să socializeze. Având în vedere performanța și calitatea bucatelor gătite în 11 ediții, de această dată, fără nici o supărare, toate echipele au fost declarate câștigătoare și au luat locul întâi.

După ce au lăsat sorturile în cui, poliţiştii au trecut la partea a doua a programului: joc şi multă voie bună. S-au dat și premii simbolice, dar câștigători au fost……….toți polițiștii și cei prezenți la eveniment. Ziua s-a încheiat cum nu se putea mai bine: cu o horă ce va continua cu în jurul unui foc de tabără și salve de artificii pe cer.

Comentarii

comentarii