Consiliul Județean pune în pericol sute de locuitori din comuna Dognecea – Pod pericol VIDEO

Câteva sute de locuitori din jumătate din comună Dognecea sunt zi de zi într-un pericol iminent: oamenii nu pot să traverseze, în siguranţă, un pod care face legătura cu cealaltă jumătate a sătulului unde se afla magazinele, primăria, farmacia sau poliția. Ba mai mult, drumul este calea de acces spre satul aparţinător comunei Dognecea, Calina. În afara autoturismelor sau microbuzelor, podul este traversat zilnic de camioanele încărcate cu lemne dintr-un parchet autorizat şi există riscul unor accidente grave.

Situația trenează de câțiva ani, dar s-a înrăutățit în ultimii 2 ani când în pavajul podului au apărut găuri de aproape jumătate de metru iar tablele cu care acesta este pavat se mișcă așa de tare încât zgomotul se aude din tot satul.

Primăria comunei a făcut demersurile necesare schimbării podului încă de acum doi ani. Mai ales că podul a fost afectat de inundațiile din 2020. Banii schimbării podului – două milioane de lei – au fost alocați de Guvernul României și au sosit anul trecut în visteria Consiliului Județean Caraș Severin.

,,Cu acești bani trebuia schimbat cu totul podul de pe drumul judeţean DJ 586 A, în intravilan peste cursul de apă Dognecea. Banii au fost trimiși în conturile CJ, numai că, acolo nimeni nu a făcut nimic. Acum, ca o urmare a majorărilor prețurilor la materialele de construcții, valoarea totală a lucrărilor este mai mare și precis banii nu vor fi suficienți” spune primarul Remus Rof.

La Direcţia de Drumuri Judeţene lucrurile sunt clare: toată lumea este calmă și funcționarii spun că trebuie urmate o serie de etape până se va da undă verde licitaţiei. Ba mai mult, directorul direcției spune că a fost personal pe teren. Acesta este contrazis de autoritățile comunei Dognecea care spun că de un an, nimeni nu mai discută cu ei.

Oamenii spun că de fapt la mijloc ar fi… diferența de doctrină. În timp de președintele CJ Romeo Dunca este de la PNL, conducerea primăriei Dognecea este de la PSD. Sursele spun că asupra primarului social-democrat s-ar fi făcut presiuni ca să schimbe barca politică, dar acesta a refuzat șantajul politic.

Sătenii sunt exasperați de această situație. În afara faptului că traversarea podului este o adevărată aventură și ei și copiii lor sunt în pericol, mai intervine și disconfortul fonic. Fiecare traversare a podului este însoțită de un zgomot al tablelor așa de puternic încât se aude din tot satul.

,,Probleme sunt și la podul de acces din capătul satului. Acesta are o vechime de peste 250 de ani, este de pe timpul Imperiului austro-ungar și este așa de deteriorate încât deja s-a lăsat pe o parte. Și acesta aparține de consiliul județean, iar răspunsul instituției a fost că, nici nu se discută această problemă fiindcă nu sunt bani” a mai spus edilul.

Comentarii

comentarii

One thought on “Consiliul Județean pune în pericol sute de locuitori din comuna Dognecea – Pod pericol VIDEO

  1. S-o fi stricat cu masinile de piatra care le care primarul de la cariera ilegala de la Calina ? intreb si eu ….

Comments are closed.