Cultural

Consulul general al României la Gyula, cărășanul Florin Vasiloni, a primit colinda ca-n Banat

Duminica, 13 decembrie 2014, românii din Ungaria i-au avut ca invitați, veniți cu colinda și alte tradiții populare românești, pe tinerii membri ai Ansamblului Folcloric „Zestrea Buduresii”, din județul Bihor.

Sărbătoarea a început cu Sfânta Liturghie Arhierească, săvârșită în Catedrala Episcopală din Gyula, de către PS Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreună cu un sobor de preoti. La toate momentele zilei, a participat domnul Florin Trandafir Vasiloni, consul general al romaniei la Gyula.

Tinerii din Budureasa au susținut în fața credincioșilor prezenți un concert de colinde, iar după Sfânta Liturghie, în fața Catedralei au executat și câteva dansuri populare românești, fiind răsplătiți cu daruri de PS Siluan.
Oaspeții din Budureasa și oficialitățile au fost invitate apoi la o agapă frățească, oferită din partea gazdelor, la Liceul „Nicolae Balcescu” din Gyula.

În partea a doua a zilei, tinerii colindători din Budureasa, insotiti de PS Siluan, au fost primiți la sediul Consulatului General al României din Gyula, de către consulul general Florin Trandafir Vasiloni, la casele unor credincioși din Gyula, precum și la Biserica ortodoxă românească din Chitighaz, aflată sub păstorirea pr. Florin Olteanu, Protopop de Gyula.

Tinerii din Ansamblul Folcloric „Zestrea Buduresii” au mai fost prezenți la românii din Ungaria și în urmă cu un an de zile, într-un context asemănător și vor participa, de asemenea, la Festivalul Colindelor, care va avea loc la Micherechi pe data de 20 decembrie 2014.

Comentarii

comentarii