Cultural

Copiii din Lapusnic i-au cerut lui Mos Craciun sanatate pentru un alt copil VIDEO

Sensibilizați de suferințele unei copile din sat, Teodora, mai mulți copii și tineri din comuna Lăpuşnicu Mare au plecat la colindat pe ulițile înzăpezite și prin ploaie. Strazile au rasunat de veselie, iar vocile curate ale copiilor, i-au scos la porți pe gospodării din comuna Lăpuşnicu Mare. Din puținul pe care l-au avut, oamenii au fost bucuroși să ofere bani și dulciuri colindătorilor. La colindul caritabil au participat în jur de 12 tineri și copii din sat. Lor li s-a alăturat și dirijorul corului de la Biserica Ortodoxă din Lăpuşnicu-Mare, Puiu Frenți.

După ore întregi de cântat și urat prin nămeți și ploaie, colindătorii au reușit să adune o sumă de bani și anul acesta. Banii adunați vor ajunge la Teodora, o minune de fetiță de 7 anișori. Teodora a făcut transplant de măduvă în Genova, iar părinți au nevoie de bani pentru că ea să poată fi tratată în continuare în Italia. Părinți sunt din Lăpuşnicu-Mare și Caransebeș și au nevoie de ajutorul oamenilor de bună credință.

„Mulţumim domnului dirijor Puiu Frenti care în fiecare an a fost alături de noi, mulţumim tuturor sătenilor care ne-au primit cu uşile deschise şi care mereu ne-au iertat micile greșeli și falseturi. Îi mulţumim părintelui Dragoş Vasile pentru sprijinul acordat şi pentru sfaturile dumnealui! Aseară s-a adunat suma de 3000 de lei, bani pe care am decis să-i dăruim Teodorei, o fetiţă luptătoare care are nevoie de sprijinul tuturor. Vă dorim un Crăciun binecuvântat şi multă sănătate!” Acesta este un mesaj postat de Ana Chera pe pagina de Facebook.

Teodora a făcut transplant de măduvă pe data de 20 septembrie 2018, diagnosticul din România era greşit, ea suferind de mielodisplazie, o boală genetică. I-a fost afectat intestinul şi se luptă cu mult curaj pentru a trece cu bine de această perioadă. Avem nevoie de ajutor în continuare! Mulţumim tuturor celor implicaţi! Teodora are aproape 7 ani( în 8 aprilie îi împlineşte). Încă din prima zi de viaţă, i s-au găsit probleme care implică trombocitele. Acum este diagnosticată cu trombocitopenie autoimună idiopatică.

,,În toţi aceşti ani am stat foarte mult timp la spitalul de copii din Timişoara, „Louis Turcanu”, sub observaţia doamnei doctor, Maria Cucuruz. Doamna doctor a încercat diferite tratamente care se găsesc în România: prednison, ciclosporina, imunoglobulina… . Din păcate niciun tratament nu a dat un răspuns favorabil fiind nevoiţi să ne întoarcem la spital după fiecare plecare. Nu avem un timp anume în care revenim la spital (au fost 7 luni în care am stat neîntrerupt la spital, sau doar zile; am stat şi 5 luni acasă fără să ajungem la spital, însă mereu ne întoarcem fiindcă trombocitele scad. Acum am găsit o speranţă în Italia. Nu ştim costurile care sunt, însă avem nevoie de suport financiar încă de la plecarea din ţară. Mulţumesc! Conturile în care ne puteţi pune bănuţii sunt următoarele:
RO30BTRL01101201706639XX- cont lei
RO72BTRLEURCRT0070663901-cont euro
pe numele Teodorescu Andreea” spune mama fetei.

,,Avem nevoie de ajutor în continuare! Mulţumim tuturor celor implicaţi!” – apelul este făcut pe pagina de socializare: „Din inimă pentru Teodora!”
Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii