@Breaking newsActualitate

Copiii la Centrul militar din Resita VIDEO

Copiii la Centrul militar din Resita. Sute de elevi au trecut pragul Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin, pentru a-i cunoaşte pe militari şi pentru a le asculta poveştile, pentru a viziona filme documentare despre forţele armate, dar mai ales pentru a admira echipamentele din dotarea acestora, cu care au luptat în diverse teatre de operaţii.

Pe lângă armele din dotarea Armatei Române, elevii au putut afla informaţii direct de la militarii profesionişti, dar şi de la elevii şi studenţii care urmează studii la Academia Militară.

Copiii la Centrul militar din Resita. „La sediul Centrului Militar Judeţean am organizat Ziua Porţilor Deschise, cu ocazia Zilei Armatei Române. Am invitat din toate liceele şi şcolile gimnaziale din reşiţa şi din împrejurimi, pentru a vedea armamentul uşor de infanterie, echipamente militare de protecţie individuală. Tot cu acest prilej, tinerii au purtat discuţii cu militarii ce au participat la misiuni în teatrele de operaţii, cu elevi şi cu studenţi militari. De asemenea, a fost promovată oferta educaţională şi profesională a Ministerului Apărării Naţionale”, a declarat adjutantul principal Florin Cioca, subofiţer recrutor în cadrul Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin.

 

Tinerii au fost impresionaţi în special de arme, dar cele mai curajoase, care s-au arătat interesate de a îmbrăţişa o astfel de meserie, s-au arătat fetele.

Acţiunea face parte din seria de activităţi dedicate Zilei Armatei Române, sărbătorită pe 25 octombrie. Data semnifică momentul eliberării totale a teritoriului naţional de sub ocupaţie horthysto-fascistă, în anul 1944.

Comentarii

comentarii