Copilul căzut în ștrand acum două săptămâni, a murit la Timișoara

Copilul de 9 ani care a căzut în bazinul mare de la Ștrandul Atlantic din Reșița, Orlando Dogariu, a murit în această după masă la Spitalul de copii din Timișoara. Vă reamintim că în data de 6 iulie, un copil de 10 ani din Reșița, s-a înecat la unul din ştrandurile din oraş. Copilul ai cărui părinţi sunt într-o situație tragică, se afla cu bunica lui la ştrand. Fusese o zi caldă și micuțul o rugase de mai multe zile pe bunica lui să îl ducă la ștrand.
orlando1
Părinții copilului erau despărțiți iar mama lui, este în penitenciar fiindcă de ziua fiului ei, deoarece nu a avut bani, a furat o jucărie dintr-unul din magazinele din oraș. Femeia a fost condamnată la un an cu executare, iar Orlando a rămas cu bunica lui, cea care l-a și crescut și cu care a stat mai mult. De altfel, copilul locuia cu bunica lui.

Tragedia s-a petrecut pe 6 iulie în jurul orei 19:30. Femeia fusese câteva ore cu nepotul la ștrand și când se pregătea să plece spre casă, a realizat că micuţul lipseşte. Împreună cu alţi cunoscuţi, femeia l-a căutat pe copil, si după aproximativ 10 minute, acesta a fost găsit in bazinul pentru adulţi. Culmea este că în bazinul respectiv mai erau şi alţi oameni care făceau baie şi nimeni nu a văzut nimic.

Fiecare a făcut ce a putut până la sosirea unui echipaj SMURD, dar fără medic fiindcă judeţul Caraş Severin are SMURD, dar nu are medic în componenţa echipajelor. De altfel, în tot judeţul Caraş Severin este o lipsă acută de medici.

Echipajul SMURD a făcut tot ce este posibil, l-a resuscitat pe copil până ce la locul respectiv a sosit medicul cu echipajul de ambulanţă de la Staţia Reşiţa. Aceşti au continuat munca şi manevrele începute de echipajul SMURD- timp în care au ajuns la UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Din păcate, copilul era în comă şi fiindcă Reşiţa nu are specialişti în resuscitare şi ATI pediatrică, s-a decis trimiterea micuţului la Spitalul de Copii din Timişoara. De acolo a venit un echipaj SMURD cu un medic pediatru care a preluat copilul şi l-a transportat conform procedurilor.

Din păcate, şansele ca micuţul să îşi revină şi să scape cu viaţă, erau foarte mici de la început. Medicii și-au dau toată silinţa pentru a-l salva, dar copilul a mers din rău spre mai rău. Practic, micuțul era ținut în viață doar de aparate. Săptămâna trecută, starea lui de sănătate a cunoscut o nouă sincopă: din coma de gradul trei, a trecut în comă de gradul patru.

Din nefericire, astăzi în jurul orei 17, inima copilului s-a oprit definitiv și suflețelul lui a plecat spre alte zări din trupul firav aflat în brațele bunicii care a stat zi și noapte la căpătâiul lui.

Între timp, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare privind cazul copilului înecat, condiţiile în care funcţionează ştrandul, dacă are serviciu ,,Salvamar” iar Protecţia Copilului va cerceta cazul copilului.

Administratorul ştrandului spune că nu exista un salvamar propriu zis al strandului, ci, doar personal cu atributii de salvamar.

Programul de funcţionare al ştrandului se încheiase la ora 19, iar majoritatea clienţilor plecaseră deja.

Comentarii

comentarii

One thought on “Copilul căzut în ștrand acum două săptămâni, a murit la Timișoara

  • 21 iulie 2015 la 10:23
    Permalink

    Nu avem medici,nu avem ambulante ,nu avem personal care sa acorde primul ajutor calificat ,la bazine piscine ștranduri ,nu avem anestezisti si medici de terapie intensiva.Traim intr-o societate care nu da doi bani pe viața unui om ,si nu iti oferă nici o siguranța .

Comentariile sunt închise.