Cum pastram frumusetea la orice varsta

Varsta nu trebuie sa ne sperie, fiecare varsta are frumusetea ei, care poate fi pastrata si imbunatatita cu cateva schimbari in rutina zilnica de ingrijire. E adevarat ca pieleaincepe sa-si piarda elasticitatea, ca incep sa apara ridurile, ca parul isi pierde din stralucire, din suplete si multe altele. Unele schimbari trebuie sa le acceptam cu seninatate, pentru ca ne dau un farmec deosebit, dar sunt altele pe care le putem corecta sau estompa. Iata mai jos cateva sfaturi:

– Alegeti creme care sa contina vitamina E – antioxidanta, vitamina C – stimulator al colagenului, vitamina A (retinol) – regenerator celular, coenzima Q10 – protector al pielii impotriva imbatranirii premature;

– Evitati machiajul cu textura care da stralucire, va scoate in evidenta ridurile si alte imperfectiuni ale pielii; folositi fard de obraz in culori naturale;

– Alegeti produse anticearcan cremoase si usoare si folositi-le frecvent, o data cu varsta cearcanele devin mai vizibile;

– Folositi rimel negru pentru gene pentru a le lungi si a scoate in evidenta albul ochilor; nu folositi rimel pentru genele de jos, pentru a nu accentua cearcanele;

– Nu folositi pentru buze nuante de ruj inchise la culoare, folositi tonuri calde;

– Nu ignorati forma sprancenelor, au un mare impact in aspectul general al fetei; puteti folosi un creion de sprancene cu una, chiar doua nuante mai inchise decat culoarea parului;

Citeste si: Uleiuri esentiale pentru sanatatea si frumusetea pielii

– Adoptati o tunsoare mai scurta cu volum si tinereasca, parul nu mai are supletea si bogatia din tinerete;

– O culoare mai deschisa a parului este capabila sa va indulceasca aspectul fetei, sa estompeze mici defecte si sa va arate cu cativa ani mai tinere.

Dieta care incetineste imbatranirea trebuie sa contina:
– Vitamina A: morcovi, spanac, ardei gras, rosii, cartofi dulci, broccoli, caise, papaya, pepene rosu, prune etc;

– Vitamina C: citrice, afine, ardei gras rosu, conopida, broccoli, varza, rosii, spanac, castraveti etc;

– Vitamina E: seminte, alune, nuci, migdale, ulei de floarea soarelui, galbenus de ou;

– Acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6: peste, seminte de in, nuci, seminte, ulei de masline etc.

– Aveti grija si de sanatatea oaselor, femeile prezinta un risc mai mare de osteoporoza. Consumati mai multe alimente bogate in vitamina D, calciu si magneziu.

– Faceti minim 30 de minute miscare fizica pe zi; veti pastra in felul acesta pielea si muschii tonifiati si veti scadea riscul de aparitie al bolilor de inima si de articulatii.

FII LA CURENT CU NOUTATILE! ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

 

Opinia ta

 

 

 

Comentarii

comentarii