Cum se face cel mai bun porumb fiert VIDEO

Cum se face cel mai bun porumb fiert? O dată pe an, vara, spun specialiştii, merită să încercăm o cură cu porumb fiert. Datorită acidului folic, organismul capătă energie. Magneziul şi vitamina E prezente în porumb ajută inima să se menţină sănătoasă, crescând elasticitatea vaselor de sânge. De asemenea, este un bun detoxifiant şi ajută la menţinerea unei bune digestii, deoarece conţine multe fibre.
Porumbul trebuie să fie fiert doar câteva minute. Porumbul trebuie fiert rapid şi nu trebuie să fie lăsat să stea prea mult timp în apă fierbinte. Dacă este gătit în exces, porumbul se usucă repede.

Cum se face cel mai bun porumb fiert? Se alege o oală suficient de încăpătoare pentru cantitatea de porumb. Fundul oalei se tapetează întotdeauna cu pănuşi. Se adaugă apă astfel încât să acopere complet porumbii. Trebuie lăsaţi pe foc până dau într-un clocot. Unele persoane adaugă zahăr în apă pentru că porumbul să capete un gust mai bun. Niciodată nu se adaugă sare, căci sarea întăreşte porumbul. După ce porumbii au fost adăugaţi, oala se acoperă cu un capac, iar în 3-4 minute va da în clocot.

După ce apa a dat în clocot, se lasa minute si scoateţi imediat porumbii din apă. Porumbul este perfect gătit şi deloc crud. Cu toate acestea, timpul de fierbere al porumbului depinde de preferinţele fiecăruia. Unii prefera să lase porumbul la fiert chiar şi până la 10 minute. Se serveşte cu sare sau unt.

Bogat în vitaminele din grupa B, mai ales B1, porumbul este un aliat în lupta împotriva stresului. Pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor.

Porumbul este bogat în acizi graşi nesaturaţi (85 — 90%), conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fibre. Chiar dacă prin fierbere îşi pierde o parte din substanţele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstreaza.

Comentarii

comentarii