Curs postuniversitar adresat medicilor de familie şi medicilor specialişti din întreg judeţul

Medical-Tourism-SeminarÎn data de 2 aprilie 2014, a avut loc la Reşiţa, un curs postuniversitar adresat medicilor de familie şi medicilor specialişti din întreg judeţul. Tema abordată este una de actualitate şi relevă incidenţa infecţiei cu virus hepatic B şi C în bolile de ficat (hepatită cronică, ciroză hepatică şi cancer hepatic). Au participat peste 70 de medici care au fost interesaţi de rolul lor activ în diagnosticul infecţiei cu virusul hepatic B şi C la persoanele aparent sănătoase şi la persoanele cu risc crescut. Acest risc se întâlnește la: intervenţii sângerânde, tatuaj, pearcing, transfuzii de sânge, etc. Cursul a fost susţinut de o echipă de medici de la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie din Timişoara, condusă de reşiţeanul prof. dr. Ioan Sporea care activează în cadrul acestei Clinici.
S-a evidenţiat faptul că virusul hepatic C poate fi eradicat, prin tratament, în proporţie de 80% din cazuri, în comparaţie cu virusul hepatic B care este mai rezistent la tratament, crescând riscul de ciroză şi cancer hepatic. Concluzia a fost că importanţa medicului din ambulatoriu şi al medicului de familie în diagnosticul precoce a acestor infecţii virale este vitală pentru creşterea speranţei de viaţă a pacienţilor.
Clinica este deschisă pentru reşiţeni 24 de ore din 24 în rezolvarea urgenţelor gastroenterologice, cu predilecţie hemoragii digestive, a asigurat medicul.

Comentarii

comentarii