Dansurile populare austriece și germane în tabără la Gărâna

Mare agitație sâmbătă prin satul turistic de la pe Semenic. Pe ulița satului au putut fi văzuți tineri și nu numai îmbrăcați în portul tradițional tirolez și german. De departe se puteau auzii sunetele de fanfară și tradiționalele yodlere- așa cum în Gărâna  se obișnuia pe vremuri la ceas de sărbătoare.

 

,,La Gărâna, a început sâmbătă o tabără tematică de instruire de dansuri populare austriece și germane tradiționale.  Participanții sunt membrii dansatori de la formaţia de dansuri populare germane „Enzian” a Forumului German din Reşiţa, dar şi membrii ai mai multor grupuri similare din: Orşova, Anina- mai exact Steierdorf, Bocşa şi Oraviţa” spune un alt împătimit al păstrării și promovării tradiției- Erwin Josef Tigla, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin.

Ca de obicei, coordonatorii sunt cei doi inimoși soți reşiţeni – Marianne şi Nelu Florea, dar lor le-au venit în ajutor specialiști în dansurile tradiționale din Stiria- Austria. Este vorba despre coregraful Gerhard Krajicek care nu se află la prima vizită de acest fel din România. Scopul acestuia este acela de a-i învăţa pe tineri dansuri noi, dansuri vechi din zona Stiria.

Comentarii

comentarii