VIDEO Dascălii, produsul universităților – 1 din 3 dascăli au trecut la ,,titularizare”

Doar 1 din 3 dascali care au participat la examenul de Titularizare, a reusit sa obtina nota minima pentru a ocupa un post pe perioada nedeterminata. Inspectorul general scolar, Nicolae Grindeanu, da vina pe universitati pentru slaba pregatire a cadrelor didactice.

Astăzi au fost afișate rezultatele de la Titularizare. Deși 423 de cadre didactice au avut dreptul să participe la proba scrisă a examenului de Titularizare, doar 266 au fost prezente. Dintre acestea 32,33 la sută au reușit să obțină nota 7, necesară pentru a ocupa un post pe perioadă nedeterminată. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean 72 de candidați au luat note între 1 și 4,99. 106 candidați au obținut între 5 și 6,99 iar 86 sunt cei care au luat peste 7.

Din păcate nota 7 nu garantează un post de titular, având în vedere că în județul nostru sunt doar 60 de locuri pe perioadă nedeterminată.

Contestaţiile la proba scrisă se depun la sediul Inspectoratului Școlar astăzi până la ora 21.00, şi mâine până la ora 15.00. Rezultatele finale vor fi afişate în 24 iulie, la sediul instituției și pe platforma online.

Comentarii

comentarii