PoliticăToate Stirile

De ce-l trimite puterea de la București mereu pe Iohannis acasă?

johannis suparatChiar, de ce-l trimite? Nici nu i s-a pronunțat binele numele și, într-un moment dificil pentru țară, când nimic nu se lega și toate păreau în destrămare, iar el chiar era o soluție, Băsescu l-a trimis pe Johannis la Sibiu. N-a explicat niciodată de ce. A venit cu variante de mari patrioți pur sânge ca Livache, ca unul de la BNR pe care nu mai știu cum îl chema, cu… Doar cu Johannis, nu. Acum puterea PSD care și-a încropit șmecheră niște liere care ar trebui să pară cele votate de milioane de cetățeni, US-D(?), iar noi să nu ne prindem că e un fals, îl trimite și ea, sub varii pretexte, pe Johannis la Sibiu. Cică ar șubrezi scaunul domnului Oprea! Păi Oprea e mai departe vicepremier și nu i-a șubrezit nimeni nimic. Atunci? Atunci, ce? Neamțul e neconstituțional, zice Ponta, acompaniat de Șova, de ministrul de Justiție, de … O fi, mă gândesc, neconstituțional că e neamț? Nemți, precum știm, nu prea mai avem prin țară. Au golit sate și orașe care desenau pe partea ardelenească munții Carpați și au plecat singuri în Nemția lor. Și-au lăsat gospodării închegate, case solide și duși au fost. Ăsta de se cheamă Johannis n-a plecat. Nici el nu știe pesemne de ce, prins cu treburi, cu Sibiul lui. Tot trebăluind a uitat să plece. Ponta, în perfectă sinonimie cu coabitacul lui, îi găsește și el cusururi. Nu neamțului direct, ci împrejurării politice. Nu e momentul, se strică chimia guvernamentală și se alege praful de algoritm, în sensul că Daniel Constantin rămâne, ca ministru, fără vice-prim-ministrul lui. Ca atare, nemțul poate fi făcut vicepremier, cu sforțări și indulgențe, doar la grămadă cu Daniel, ceea ce l-a făcut să turbeze de furie pe Crin Antonescu, liderul liberal care e cam stătut politic de o vreme.
Deci, cu neamțul nu se poate. Păi s-a putut cu neamțul Carol I cu care am câștigat, după câteva sute de ani de pierderi, un război, cel de Independență. Păi s-a putut și cu neamțul Ferdinand cu care am câștigat un alt mare război, pe cel de Reîntregire, când chiar îi băturăm pe nemții lui de origine, în izmene,pe la Mărășești! De ce nu s-ar putea și cu mutulică ăsta de la Sibiu, zic mutulică fiindcă vorbește, spre deosebire de toți politicienii, care dau din gură toată ziua, cu parcimonie. Scoți cu cleștele un diftong din gura lui. Poate că-i mai bun unul de-ăsta de tace și face. Băsescu turuie de 20 de ani în politica românească și care-i folosul?
Cu nemți, carevasăzică nu se poate. Asta e. Ne resemnăm, că doar n-om ieși cu bâtele, ca minerii, în stradă, cum ne cheamă Băsescu, la război civil. Am ieșit nițel pentru un arab, Arafat, care-i acum însărcinat cu intervențiile de urgență și se mișcă mai iute ca orice băștinaș cu SMURD-ul lui. Am ieșit în 89. Gata.
Deci cu nemți n-avem voie. Păi la București, în afară de românul verde Băsescu și românul verde Ponta, avem de toate în conducere- țigani, unguri, evrei, tătari, găgăuzi, ruși și ce n-avem! Toți sunt de-ai noștri, patrioți și buni miniștri și buni secretari de stat și… De ce dracu ne-am înpotmolit la neamțul ăsta singuratic? Ce era dacă încercam nițel și cu el? Obișnuiți cu Vanghelie, alt arian, nu ne mai arde de niciun experiment, băltind în sosul nostru milenar, ca broaștele în smârc.
preluare ampress.ro

Comentarii

comentarii