De ce vrea Marcel Vela ca Mehedințiul să facă parte din Regiunea Banat Vest?

vela marcelMarcel Vela, preşedinte al PNL Caraş-Severin şi preşedinte interimar al Filialei PNL Mehedinţi, în calitatea sa de vicepreşedinte executiv al PNL responsabil cu administraţia publică locală la nivel naţional, aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele puncte de vedere legate de regionalizarea României:
1. Susţine înfiinţarea a zece regiuni, inclusiv pentru o mai bună şi rezonabilă împărţire teritorială între cele două centre urbane – Braşov şi Sibiu, puternice economic şi cu tradiţii şi istorie separate.
2. Sprijină integrarea judeţului Hunedoara in regiunea cu capitala Sibiu, de care este legat ca evoluţie şi ca infrastructură mai bine şi mai eficient decât de Banat.
3. Militează pentru o Regiune Vest formată din patru judeţe – Caraş-Severin, Arad, Timiş şi Mehedinţi, din următoarele cinci considerente:     A) accesarea  proiectelor tranfrontaliere si creşterea dezvoltării durabile şi eficiente în zona graniţei cu Serbia si Ungaria      B) echilibrarea ca număr de judeţe si populatie în această nouă abordare regională naţională;     C) îndreptarea abuzului istoric de la „reforma“ administrativă din anul 1968, când regimul comunist a deposedat în mod abuziv Banatul de Orşova şi de comunele de pe Clisura Dunării;     D) Banatul de Severin a fost de-a lungul timpului, încă din epoca Imperiului Roman, parte a tuturor conexiunilor tradiţionale din acest teritoriu;     E) este dorinţa firească a cetăţenilor si liderilor politici din această nouă regiune de a fi împreună într-o construcţie teritorial-administrativă modernă.
                                        BIROUL DE PRESĂal PNL CS

Comentarii

comentarii