De joi am pus-o! Revine canicula cu cod galben miercuri si portocaliu joi

Revine canicula, cod galben urmat de cod portocaliu. Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou set de avertizări pentru zilele de miercuri și joi (9-10 august).

„În cursul zilei de miercuri (09 august) valul de căldură se va extinde în jumătatea de vest a teritoriului, iar în Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei și al Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade și izolat în Câmpia de Vest vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborâ sub 20 de grade”, informează ANM.

Totodată, începând de joi, 10 august, județul Caraș Severin, alături de alte cinci județe, se vor afla sub cod portocaliu de caniculă. „Joi (10 august) valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Astfel, în zonele joase de relief din vest și local din centru și sud, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul de 80 de unităţi.

Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24…25 de grade.

Comentarii

comentarii