Declaratie de politician: pentru următorii 3 ani, UCM Reşiţa va avea de lucru

UCM Reşiţa nu traversează deloc o perioadă fastă. Dimpotrivă, dacă avem în vedere faptul că, de luni bune, angajaţii celei mai vechi uzine din România au stat mai tot timpul acasă în celebrul „şomaj tehnic“. La un moment dat s-a vorbit despre falimentul companiei, însă Cosmin Ursoniu, directorul general al UCM Reşiţa, a negat un astfel de zvon.

Deputatul Ion Mocioalcă se arată la fel de optimist, bazându-se pe informaţiile obţinute direct de la Guvern. Dacă este să-i dăm crezare, compania reşiţeană se află pe drumul cel bun, cu contracte ferme şi alături de alte firme partenere într-un consorţiu puternic.
„Cel puţin pentru următorii 3 ani, UCM Reşiţa va avea de lucru. Nu mă refer doar la comanda de 5 milioane de euro care se află în execuţie, ci şi la licitaţia pentru retehnologizarea hidrocentralei „Stejarul“, din judeţul Bacău, în valoare de 75 de milioane de euro, licitaţie ce se află în faza de analiză a ofertelor. Trebuie spus că există o singură ofertă, cea a unui consorţiu din care fac parte companiile Alstom, din Franţa, Romelectro, Hidroserv şi UCM Reşiţa. Partea ce-i va reveni uzinei reşiţene este estimată la cel puţin 15 milioane de euro“, ne-a mărturisit Ion Mocioalcă, şeful Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor.

Deputatul PSD a mai spus că, în plus, UCM Reşiţa va participa, cu acelaşi consorţiu, la alte trei licitaţii, valoarea acestora însumând 225 de milioane de euro.
Victor Nafiru – argument-cs.ro

Comentarii

comentarii