Dependența de internet și Fb, este deja o boală

facebook dependenti350.000.000 sufera de aceasta boala si se raspandeste uluitor de repede. Psihologii au incremenit.

Studiile facute de psihologi au un rezultat de-a dreptul ingrijorator. Sute de milioane de oameni au inceput sa sufere de aceasta boala in momentul in care revolutia retelelor de socializare a explodat.
Dependenta de Facebook si internet, in general, este o tema care a fost foarte bine documentata. psihologii au publicat un studiu ale carui rezultate sunt uimitoare: cei care sunt dependenti de Facebook au un comportament asemanator cu persoanele care consuma droguri.
Atunci cand acestia intra pe Facebook, in corpul lor se elibereaza o cantitate mare de dopamina, un neurotransmitator chimic care este asociat cu motivatia si rasplata, in creierul uman.
Dopamina este eliberata in cantitati mari atunci cand un subiect intretine relatii intime, sau cand consuma droguri, iar asupra celor care sunt dependenti de retelele de socializare exista aceleasi efect.
In China, Taiwan, sau Coreea de Sud, dependenta de internet este deja acceptata ca un diagnostic, dat de psihologi. Iar in acest an va fi inclus chiar in Manualul de Diagnostic al Bolilor Mentale, sau cum americanii il numesc: „Biblia psihologiei”.
Dependenta de Facebook sau de internet, in general, poate avea efecte distrugatoare asupra mintii, dar si corpului nostru:

Comentarii

comentarii

3 comentarii la „Dependența de internet și Fb, este deja o boală

  • 27 martie 2014 la 22:20
    Permalink

    Exista oameni care intra intr-o stare de nervozitate necontrolata dc nu-si verifica la timp contul de Facebook, de mai multe ori pe zi. Este incredibil ce se intampla cu aceasta retea, unde sunt prezentate inmod eronat doar aspectele pozitive ale vietii noastre…in general informatia si accesul la internet sunt bune din cand in cand, pentru stiri, tutoriale, documentare, etc., dar daca nu se abuzeaza, e ok.

  • 26 ianuarie 2013 la 21:29
    Permalink

    este o obisnuinta nu o boala

Comentariile sunt închise.