Monden

Desant politienesc la Garana – o nouă ediţie a concursului de gătit „Poliţistul bucătar” VIDEO

Pe platoul din Poiana Lupului, cunoscut pentru desfăşurarea, an de an, a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna, a avut loc o nouă ediţie a concursului de gătit „Poliţistul bucătar”.
Cele zece echipe înscrise, venite din Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Vrset – Serbia, au pregătit pe timpul celor şase ore de concurs, unul sau mai multe preparate originale, plăcute la gust şi cu aspect deosebit, cu care să convingă juriul că merită să câştige un loc pe fruntaş. Primele trei echipe câştigătoare au fost premiate cu diplome şi premii speciale, oferite de organizatori. „Astfel, vrem să arătăm că poliţiştii se pot întrece şi într-un concurs culinar. Sperăm ca toată lumea să se simtă bine şi mă bucur că putem socializa”, au declarat organizatorii. Printre invitaţi s-au aflat şi colegi de la Poliţia din Vrset-Serbia, care au pregătit preparate specifice acestei zone, dar şi din bucătăria internaţională.

„Am fost invitaţi de prietenii noştri de la IPA Caraş-Severin. Printre preparatele specifice sârbilor, un preparat din căprioară şi un gulaş special. Am adus şi vin de la noi, cârnaţi şi multe altele. Locaţia este foarte frumoasă, atmosfera minunată şi mă bucur de faptul că îi reîntâlnim pe prietenii noştri”, a afirmat unul dintre poliţitii sârbi.

„Ne simţim extraordinar, aici, la Gărâna. Noi venim de la Moldova Nouă, o altă zonă minunată. La acest concurs, dat fiind că avem Dunărea, am adus un crap din care am făcut o saramură, avem un somn, dar am venit, în primul rând, să ne bucurăm alături de colegii noştri. Vremea este frumoasă, iar buna-dispoziţie este la ea acasă”, a spus un alt participant la concurs.

Toți participanții s-au întrecut în a-și demonstra măiestria culinară, pregătind astfel preparate tradiționale din cele mai diverse și mai deosebite. Juriul a apreciat munca depusă de toate cele 10 echipe și a acordat premii speciale tuturor.

Cei care s-au clasat pe locurile al doilea și al treilea au fost reprezentații Penitenciarelor Timișoara și Arad, echipa IPA din Serbia ocupând prima poziție în concurs. Dintre echipele din județul nostru, echipa Poliției Moldova Nouă a fost premiată cu mențiune.

Pentru ca atmosfera să fie completă, la final, participanţii s-au bucurat de un foc de tabără, dar şi de focuri de artificii.

Comentarii

comentarii