VIDEO Descinderi DGA la UEM – Bani pentru a trece examenele și sute de euro contra unor lucrări de licență gata elaborate

UPDATE Bani pentru a trece examenele și sute de euro contra unor lucrări de licență gata elaborate. Acestea sunt neregulile pentru care profesorii de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița au avut parte astăzi de o vizită neașteptată.
Parcarea universității reșițene a fost luată cu asalt de mașini ale Jandarmeriei și ale Direcției Generale Anticorupție. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, oamenii legii efectuează, în această dimineață, 18 percheziții la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, dar și la domiciliul unora dintre profesori.

Potrivit anchetatorilor, „persoanele suspecte (cadre didactice universitare şi studenţi), în cursul anului 2015, au săvârşit diverse infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită şi dare de mită, constând în condiţionarea promovării examenelor de primirea unor sume de bani, chiar şi în condiţiile în care studenţii nu se prezentau la examen, precum şi în tranzacţionarea unor lucrări de licenţă elaborate/susţinute în anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanţi cuprinse între 300 – 400 euro pe lucrare”.

Aceasta nu este prima descindere la universitatea din Reșița. În urmă cu doi ani, instituția de învățământ superior a mai primit vizita procurorilor pentru aceleași fapte. Atunci, decanul Facultății de Științe Administrative, Claudia Andrițoi, era suspectată că ar fi luat mită pentru vânzarea unor lucrări de diplomă. În prezent, același cadru didactic ocupă funcția de decan al Facultății de Științe Sociale.

Printre cadrele didactice vizate de autorități se află și prodecanul Florin Franț și directorul Departamentului Facultății de Științe Sociale, Irina Oriol. Și Marian Mihăilă, președintele Senatului UEM, este în atenția procurorilor. Oamenii legii au desfășurat percheziții și la domiciliul acestuia, fiindu-i cercetat și bolidul de lux. Marian Mihăilă a mai fost judecat pentru corupție în dosarul Moldomin. În 2012, Mihăilă a fost intermediarul în cazul șpăgii de zeci de mii de euro, destinată vicepreședintelui Curții de Apel Timișoara.

Potrivit unor informații neoficiale, unul dintre cadrele didactice ar fi fost prins în flagrant astăzi chiar în momentul în care primea mită. Ipoteza nu a fost deocamdată confirmată.

32 de persoane (suspecți și martori) vor fi duse la audieri.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Descinderi DGA la UEM – Bani pentru a trece examenele și sute de euro contra unor lucrări de licență gata elaborate

  • 10 iulie 2015 la 15:10
    Legătură permanentă

    Totul este la comanda. Credeti ca in politica nu este la fel . Cate curve au umflatii din guvern . Acolo nu merge DGA sa vada unde sunt adevaratii corupti .Cand mergeau la hotel Mariot si dadeau 1000euro  sunt….din banii nostrii. Sunt multi care au terminat Eftimie Murgu dar nu s-au confruntat cu aceste lucruri sunt fabricate (D-na Oriol nu accepta o ciocolata ) . Presupusa sub acoperire sa scoata stenogramele sa dus probabil cu fusta pana in fund si despuiata ca sa provoace un flagrant.Cred ca totul este de la  Sorin Frunzaverde. Pacat sotia lui este un om deosebit si plateste acum ura politica ce dainiuie in tara asta si duce totul la distrugere. Credeti ca la alte universitati din aceasta tara lucrurile sunt OK. De fapt cei care sunt mai sus si depind de ei rezolvarea unor lucruri cer favoruri si daca sunt barbati cer favoruri sexuale in orice domeniu.Ce spuneti de medic care sa opereze gratis un copil a cerut mamei sa faca sex. Sau judecator sa rezolve un process la fel…. sau primar care cere favoruri sexuale pt o locuinta….Aceata natiune datorita formei politice de guvernare in care 25 de ani nea indobitocit de la an la an si a creat un haos in aceasta tara mai fabrica cate un flagrant ca sa ne abata din nou atentia de la realitatea vietii cotidiene.Apropo ce facem cu plagiaturile celor care ne conduc  vinovat este  nu numai care cere dar si cel care da. Vorba din popor  cateaua daca nu ridica coada  cainele sta deoparte.POPOR ROMAN TREZESTE-TE

Comentariile sunt închise.