Desi ignorate de autoritati in ultimii ani – Cabinetele stomatologice scolare înca există la Resita

Primarul Ioan Popa se arată interesat de sănătatea dentară a tinerilor locuitori din urbe. Astfel că, a programat o întâlnire cu medicii stomatologi care prestează în cabinetele școlare din municipiu. În Reșița există la ora actuală 7 medici dentiști ce deservesc cele 5 cabinete stomatologice la care sunt grupate școlile din Reșița și care aparțin Primăriei. Acestea oferă consultații gratuite elevilor, deși unele dintre ele lucrează cu aparatură mai veche de 27 de ani. Toate cheltuielile din aceste cabinete sunt suportate de către Primăria Reșița.

Scopul întâlnirii medicilor stomatologi cu conducerea Primăriei și presa locală a fost acela de a prezenta inițiativa demarării unui program de prevenție în școli privind sănătatea dinților. Mai exact, medicii stomatologi să meargă prin școli și la orele de dirigenție să informeze populația școlară, începând de la grădiniță și până la liceu, despre cum să-și îngrijeacă dinții. Pe de altă parte, Primăria dorește, tot în acest sens, emiterea unor documente de care să ia act părinții și, cei care sunt de acord, să-și dea acceptul ca elevul să fie tratat, în caz de nevoie, într-unul din cabinetele stomatologice școlare. Această inițiativă, spune Popa, vine mai ales în sprijinul părinților care nu își permit să-și trateze copiii într-un cabinet stomatologic particular.

Primăria dorește și să investească în aparatura veche a acestor cabinete de la școli, printre investiții numărându-se 5 scaune stomatologice noi și dotate corespunzător, precum și instrumentar de sterilizare. Banii pot veni din fonduri europene. În cazul în care nu se vor obține fonduri europene aceste investiții vor fi bugetate la Primărie din bugetul pe anul 2017.

Comentarii

comentarii