Dezastru ecologic la Doman – Lacul este invadat de gunoaie – Turism made la Reşita VIDEO

Dintr-un loc mirific, dăruit de natura pe gratis oamenilor, lacul Doman sau ,,ştrandul săracilor” cum i se mai spune, a devenit un focar de boli sau o groapă de gunoi în devenire. Peste tot pe unde te uiţi la coada lacului, în zona ,,la insulă” – devenită acum peninsula, plutesc gunoaie. De la bine știutele pet-uri și doze din aluminiu și până la plase cu gunoi, sticle si chiar navete de bere. În plus, pentru a permite accesul cu maşina, intre insulă şi mal, a fost turnat şist creându-se astfel o legătură. Din această cauză, apa din coada barajului, efectiv s-a împuțit, deoarece, din cauza șistului depus, o fost oprită circulația naturală a apei și primenirea ei.

Locuitorii din zonă spun că șistul a fost pus acolo de un agent economic care a deschis pe insula o mică afacere. A fost adusă o baracă tip şantier ce a fost amenajata ca magazin, un grătar, o vitrină frigorifică şi…..multe cutii cu marfa şi navete cu bere şi băuturi răcoritoare. Plus – trei tomberoane pentru gunoi. Aşa cum cere legea, nu?!

 

Iniţiativa este bună fiindcă este ştiut faptul că la lacul Doman vin zilnic sute de reşiţeni pentru a se bucura de apă şi soare. Cu un minim de pregătire şi pe gratis, oamenii se puteau relaxa pe gratis.

Numai că, aşa cum fac majoritatea oamenilor, de aici încep necazurile. Localnicii spun că tomberoanele nu au fost golite la timp şi gunoiul a dat pe din afară. Plus nesimţirea unor semeni de-ai noştri care au aruncat la întâmplare fel de fel de gunoaie. Exact la fel cum s-a întâmplat pe malul Lacului Secu, sau pe platou, pe Dealul Golului.

 

Şi ca peisajul să fie complet, în noaptea de joi sau vineri, cineva se pare că a incendiat așa zisul punct comercial. Acum, dezastrul este complet. La gunoaiele existente, s-a mai adăugat şi acest morman de fiare arse.

Dar, de departe, cea mai gravă problemă rămâne oprirea circuitului natural al apei in lac prin depozitarea sistului. Rezultatele se văd deja: ,,apa se strică” la propriu. Se împute. Plus faptul că mașinile intră până în mijlocul lacului. Nu de puține ori au fost văzuți cetățeni care își spălau mașinile în apa lacului.

 

Cu toate că lacul nu îi aparține – situaţia juridică a terenul fiind incertă, Administraţia publică locală s-a angajat să rezolve această problemă. În prima fază se vor elimina toate resturile şi gunoaiele din lac şi din jurul acestuia, după care, se va monta o barieră care să oprească accesul mașinilor atât de aproape de lac. Până luni la ora prânzului, nimeni nu a mișcat un pai la lac. Noi încă așteptăm.

 

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Un comentariu la „Dezastru ecologic la Doman – Lacul este invadat de gunoaie – Turism made la Reşita VIDEO

  • 30 august 2019 la 7:45
    Permalink

    Nu este singurul loc din Resita care arata asa,daca trece-ti prin Calnic inainte de statia de epurare,o sa vedeti gramezi de gunoi,aruncate de tigani direct in albia raului,chiar nu poate nimeni sa-i traga de”urechi”?

Comentariile sunt închise.