Dezastru la Gărâna, peste 1000 de turişti nu au de două zile apă în satul- staţiune

robinet 4Exemplu de cum nu se face administrație publică: de două zile, în plin sezon turistic cu satul stațiune plin ochi, Gărâna nu are apă potabilă. Peste 1000 de turiști fac dus la găleată cu apă strânsă în bidoane sau în butoaie. În cel mai bun caz, merg și se spală sau fac baie la barajul de la Trei Ape. Cel mai grav este faptul că din caza lipsei de apă, turiștii sunt rugați să folosească ,,toaleta din fundul grădinii” sau acolo unde s/a putut, cară apa cu gălețile pentru a o arunca în vasul de toaletă.

,,Situația este groaznică și din păcate se perpetuează de ceva ani buni, dar niciodată nu s-a întâmplat așa ceva. Sunt peste 1000 de oameni în stațiune și afară sunt peste 30 de grade. Probleme cu apa la Gărâna au fost de când este satul, dar cei de la primărie au lucrat în folosul cetățenilor în așa fel încât apa să ajungă la toată lumea. Apa era distribuită în sat după un program, apoi se oprea distribuția pentru ca să se poată strânge o cantitate mai mare în rezervoare și după masa se relua distribuția către abonați. În acest fel, apa ajungea la toată lumea. Acum, se pare că celor din administrația publică locală nu le mai pasă de nimic, primarul vine doar de câteva ori pe lună pe la sediul primăriei, iar de apă beneficiază doar câteva pensiuni care sunt așezate mai aproape de rezervoare. În rest- Dumnezeu cu mila.

,,Astea sunt condițiile pe care pensiunile din Gărâna le oferă turistilor. Avem programe prin satelit, internet, condiții de 3 și 4 margarete, băi cu jacuzzi, dar folosim găleata după ce am fost la veceu. Și nu din vina noastră. În loc să se facă ceva pentru comunitate, autoritățile locale lucrează parcă împotriva noastră. Și unde mai pui că primăria intenționează să ne pună să plătim şi această apă cu 5 lei metru cub- asta în condiţiile în care în staţiune nu avem nici măcar canalizare. Dar, în final, plătim şi cel mai mare preţ din judeţ pentru apă, numai să o avem” spune un proprietar de pensiune, Gigi Tăuş. ,, Situaţia este foarte gravă. Niciodată nu s-a mai întâmplat ca staţiunea să fie plină ochi iar la robinete să nu fie apă. Primarul nu este de găsit, nimeni din primărie nu spune nimic iar cetăţenii vin şi se plâng la noi. Eu mă ocup de turism şi promovarea turismului în zona Semenic. Gărâna- Trei Ape, trebuie să promovez zona, să atrag turiştii, dar parcă nu-mi vine să fac nimic. Vineri am avut 5 reclamaţii, sâmbătă au fost vreo 12 iar de azi dimineaţă, unul vine, altul pleacă. Oamenii sunt disperaţi fiindcă simt că nu mai au ce face fiindcă nimeni nu-i bagă în seamă. dacă au marele noroc de a se întâlni cu primarul, din 3 cuvinte, cesta termină cu ei dând vina pe ,,moştenirea grea de la fost administraţie”. Măcar dacă ar fi moştenit şi orarul de distribuţie al apei. Atunci nu se ajungea aici” spune Emilian Roşculescu, şeful Biroului de promovare a Turismului”

Nici familiile Popa, Cotuna sau Mişcoci, nu au avut mai mult noroc. Fie nu l-au găsit pe primar, fie dacă l-au găsit, în două minute au fost expediaţi fără a afla nimic concret.

Până una alta, în cazul în care doriţi să mergeţi la Gărâna, nu uitaţi să vă faceţi rezerve serioase de apă, nu de alta, dar riscaţi să nu aveţi cu ce vă spăla dimineaţa sau la nevoie, pe faţă.

Comentarii

comentarii

One thought on “Dezastru la Gărâna, peste 1000 de turişti nu au de două zile apă în satul- staţiune

  1. Dragi romani,

    articolul de mais spus atinge problema. Satul nu are un primar, nici o administratie care functioneaza.
    Si din ce cauza? Pt. ca nu are interes. Acest post de primar a fost cumparat de tatal sau, dar puiul nu are chef.

    Situat foarte bine, in aceasta zona sar putea face foarte mult. Dar nu pe felul romanesc. Acuma se vede ce sa schimbat in ultimii 12 luni. Nimic.

    O sa pun o pompa in fantana si nu mai mai intereseaza acest scandal.

Comments are closed.