@Ultimele NoutatiSănatate

Dieta 5:2 are un avantaj cheie față de alte metode tradiționale pentru slăbit – Studiu

În ultimul deceniu, popularitatea dietei 5:2 a crescut considerabil, transformând obiceiurile alimentare ale mii de oameni care își doresc să slăbească.

Dieta 5:2 este un exemplu al așa-numitului post intermitent sau alimentație cu restricții de timp. În esență, sistemul 5:2 înseamnă că poți mânca tot ce îți poftește inima timp de cinci zile pe săptămână (bineînțeles, în limitele bunului-simț), în timp ce în celelalte două zile trebuie să restricționezi consumul de calorii în mod semnificativ, deseori în jur de 500 de calorii.

Studiul este „prima evaluare randomizată a dietei 5:2”

Acum, un nou studiu desfășurat de oamenii de știință de la Queen Mary University din Londra a identificat un alt motiv pentru care oamenii ar trebui să ia în considerare dieta 5:2, scrie Science Alert.

Cercetătorii susțin că studiul este „prima evaluare randomizată a dietei 5:2”. Echipa a studiat 300 de adulți cu obezitate, fiecare dintre ei primind în mod aleatoriu unul din trei tipuri de intervenție pentru pierderea în greutate.

În cadrul experimentului, participanții care au primit dieta 5:2 au pierdut puțin mai mult în greutate decât restul de participanți. Însă, deși toate grupurile au atins ținte moderate de pierdere în greutate, un indicator cheie a ieșit la iveală din date.

Atunci când au fost comparați cu restul, participanții cu dieta 5:2 au considerat că experiența lor din timpul experimentului a fost mult Citeste tu mai departe tot articolul aici: https://www.descopera.ro/stiinta/19871414-un-nou-studiu-arata-ca-dieta-52-are-un-avantaj-cheie-fata-de-alte-metode-traditionale-pentru-slabit?utm_source=newsletter&utm_medium=li699_mi220305&utm_content=articol&utm_campaign=Pagina+de+Yelp+a+bancii+JPMorgan%2C+bombardata+cu+review-uri+de+o+stea+dupa+tweetul+lui+Musk&utm_term=li699_mi220305_s370052

Comentarii

comentarii

One thought on “Dieta 5:2 are un avantaj cheie față de alte metode tradiționale pentru slăbit – Studiu

Comentariile sunt închise.