Dieta suedeză: iată secretul din spatele ei!

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Aceasta dieta include un consum redus de carbohidrati, iar accentul cade pe consumul de grasimi si proteine.

Un alt avantaj al acestei diete este acela ca poti uita de numaratul caloriilor, precum si de faptul ca in anumite momente ale zilei poti manca, fara insa a neglja anumite reguli.

Dieta suedeza grupeaza alimentele in 3 categorii:

Vezi mai jos care sunt acelea!


Mancaruri permise:

– carnea alba

– toate tipurile de peste si crustacee

– oua gatite in orice fel

– legume care cresc la sol ( varza, broccoli, dovlecei, masline, rosii, spanac, ciuperci, salata verde, ardei iute)

– produse lactate, exclusiv cele foarte grase ( iaurt, unt, crema de branza, branza, lapte batut)

– seminte ( seminte de floarea soarelui, nuci, seminte de dovleac, migdale, alune, nuci indiene, nuci braziliene)

Mancaruri permise uneori:

– legume ca sfecla, morcovii, telina

– fructele; un fruct pe zi este suficient ca desert

– ciocolata cu o concentratie mare de cacao ( peste 70% cacao), de 2 ori pe saptamana

Mancaruri interzise:

– zaharul, sucurile imbuteliate, sucurile acidulate, produse de patiserie, prajiturile, inghetata, indulcitorii artificiali

– cerealele si amidonul ( paine, orez, paste, cartofi, chipsuri, cereale)

– margarina si uleiurile rafinate

– alcoolul, in special berea

Dieta este foarte simpla si nu iti incarca organismul, asa ca este recomandata in special in momentele in care vrei sa pierzi rapid din greutate, fara sa te infometezi sau cand vrei sa pierzi din grasimea in exces.

Asadar, serveste 3 mese pe zi si incearca sa consumi doar din mancarurile permise. Un alt amanunt important – trebuie sa te ridici de la masa fara sa ai stomacul „plin”.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte. See more at: http://www.secretele.com/2015/09/intreaga-lume-innebunit-la-auzul-dietei.html#sthash.FoXTVTHl.dpuf

Comentarii

comentarii