VIDEO Din petice, ață, lipici și suflet, poate rezulta și artă: Quilting-ul – Expozitie la Bocsa

Arta reprezintă o activitate a omului care are drept scop producerea unor valori estetice și care folosește mijloace de exprimare cu caracter specific. Din cele mai vechi timpuri ţesutul a fost una din îndeletnicirile de bază ale femeilor, care s-a transformat mai apoi în artă, iar astăzi, oraşul Bocşa se poate mândri cu una din cele cinci specialiste în quilt din România, doamna Elena Hăbăşescu!

Artistul plastic Elena Hăbăşescu, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, şi-a propus să aducă în atenţia publicului larg această artă, Quilting-ul care a fost la începuturi o necesitate. Emigranţii în drumul lor spre descoperirea pământului făgăduinţei îşi refoloseau hainele vechi peticindu-le, refolosindu-le, înfrumuseţându-le prin cusături decorative. În timp, datorită creativităţii umane, dorinţei de frumos şi util, această îndeletnicire a devenit ARTĂ.

Expoziţia sugestiv intitulată TRADIŢIE ŞI ARTĂ va avea loc luni, 21.12.2015, cu începere de la orele 16,00 în sala de spectacole a Casei Orăşeneşti de Cultură din Bocşa. Artista va avea alături de ea, prietenii, colegii, elevii, dar şi pe criticul de artă Ada D. Cruceanu din Reşiţa. Pentru a întregii atmosfera de sărbătoare a acestui eveniment cultural elevii clasei de chitară şi orgă a profesorului Marius Iana Dobre de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii ’’Ion Românu’’ din Reşiţa, vor susţine un miniconcert de colinde şi muzică uşoară.

Invităm astfel iubitorii de artă să ne treacă pragul expoziţiei noastre pentru a-şi bucura ochiul cu arta textilă a Elenei Hăbăşescu, şi urechile cu minunatele colinde ale tinerilor reşiţeni.

INTRAREA LIBERĂ!!!

Ioan LIUŢ – Şef Serviciu Casa Orăşenească de Cultură Bocşa

Comentarii

comentarii