Turism

Distracţie pe Semenic in soare cu sanie, schiuri si zapada de 60 de cm

Temperatura a fost cu mult mai mare pe Muntele Semenic decât la poalele muntelui. Dacă sâmbătă dimineața la Reşita erau minus 6 grade, pe Semenic temperatura a măsurat minus două, iar la prânz, ajunsese la plus doua grade. Deși zăpada stăpânește muntele cu un strat de 60 de cm, drumul este curățat și autofrezele acționează încontinuu pentru a îndepărta zăpada. În urma lor, din camioane se aruncă material antiderapant iar în unele locuri, drumul este lărgit.

Care cu autoturismele proprii, care cu autobuzele sau microbuzele, toţi cei sosiţi în acest weekend pe Muntele Semenic, au avut un singur scop: să se distreze cât mai bine şi să profite cât mai mult de zăpada ce are în unele locuri și doi metri în troiene.

Pe un soare strălucitor și un cer senin, turiștii sosiți din tot Banatul s-au bucurat de schi şi săniuş. Unii cu schiurile, alții cu placa sau sania- toţi au stat pe pârtii atât cât au putut rezista și până ce foame i-a gonit la cabană sau la mașină. Când foamea i-a înfrânt, oamenii au plecat în cabane ori s-au oprit la o cană de vin fiert.

Cine nu a schiat, a făcut plimbări prin peisajul de iarnă adevărată. Stratul de omăt trece de 60 de cm şi în aceste condiţii, iubitorii sporturilor albe se vor putea bucura de zăpadă până la paşti- spun cunoscătorii muntelui.
Pentru zilele următoare, meteorologii au anunțat ninsoare și vreme rece, dar rămâne de văzut ce va fi cu adevărat la fața locului fiindcă muntele oferă multe surprize.

În continuare, spre satisfacția comercianților, toate locurile de cazare din cabane sunt ocupate, se schiază pe toate pârtiile, iar copiii se bucură de zăpada din belșug care există pe Semenic petrecându-și timpul la săniuș sau cu schiurile. Semenicul rămâne un munte accesibil tuturor, atât milionarilor cât și ,,paltonarilor” – prețurile de pe munte fiind neschimbate și satisfăcătoare pentru cei ce vor să petreacă câteva ore sau câteva zile departe de oraș.

Și încă un amănunt deosebit de important pentru iubitorii schiului ,,de cursă lungă”: autobuze puse la dispoziție de administratorul pârtiei de la Casa baraj, circulă între Crivaia și Semenic transportând schiorii la capătul celei mai lungi pârtii din țară. Aceasta pornește de pe Semenic și se termină la Casa baraj -schiorii parcurgând aproape 6 km în cel puțin jumătate de oră de coborâre. Deși pare tentantă, această pârtie se adresează doar schiorilor cu experiență și cu multe ore pe schiuri la activ.

Comentarii

comentarii