VIDEO Doi tineri morți la Reșița, procuratura a intrat pe fir

De câteva zile, prin Reşiţa se vorbeşte despre doi tineri care au murit după ce au consumat etnobotanice sau alte substanțe cu efect halucinogen. Orașul este mic, zvonul zboară rapid, cert este că la un moment dat, gura lumii, vehicula un număr de cel puțin 14 …tineri morți.

Unitatea primiri urgenţe a Spitalului Județean, confirmă că la spital au fost aduși doi tineri de 25 şi respectiv, 21 de ani, care din păcate, au şi murit. Mai exact, tânărul de 25 de ani, Roland – agent de pază la o firmă din Reșița și Victor de doar 21 de ani. Roland a fost adus deja mort în dimineața zilei de miercuri 8 octombrie. Victor, a fost adus de familie la spital în stare de comă o zi mai târziu, fusese găsit căzut pe jos în casă, în stare de inconștiență. Tânărului i s-a făcut respirație artificială acasă, pe ambulanță s-a procedat la fel, iar la spital, medicii au încercat să-l resusciteze vreo 50 de minute la UPU, dar moartea și-a luat tributul. Victor, la doar 21 de ani, a plecat spre alte zări.

[youtube id=”a8vSaEqBcbI”]

[youtube id=”g7yWZxQQcnM”]

La spital, au mai ajuns încă doi tineri; o fată și un băiat care ar fi participat împreună cu Victor la același micuț chef, la o adresă din Dealul Crucii, casa unde Roland a murit. Din fericire, aceștia au răspuns bine la tratamentul aplicat de medici și au fost salvați.

Cunoscătorii spun că drogurile sunt atât de tari încât mulţi alţi tineri consumatori de astfel de substanţe interzise, au căzut din picioare şi au fost la un pas de moarte prin stop cardiac. Deocamdată nimeni nu poate spune dacă tinerii au consumat un drog nou apărut pe piaţă, de etnobotanice sau dacă decesele celor doi tineri au fost cauzate de un amestec de mai multe substanţe chimice.

Victor este tânărul de 21 de ani, care a decedat şi despre care cunoscuţii spun că mai consuma alcool ca toată lumea, se distra seara la banca cu alti prieteni, dar nu confirmă şi că era consumator de canabis, amfetamină sau etnobotanice. Cu toate acestea, prin oraș s-a răspândit repede zvonul că ar fi avut cândva acasă plante de canabis, lucru neconfirmat.

Celălalt tânăr care a decedat era angajatul unei firme de securitate, iar colegii spun că era un tânăr liniştit.

Cum oraşul este mic, s-a propagat ca un trăsnet vestea că aceşti tineri au murit în urma consumului unor substanţe interzise. Acum este momentul ca cei responsabili din comunitate, preoți, profesori, psihologi să ia atitudine, iar autorităţile să-și facă datoria și să elucideze misterul: ce s-a petrecut și ce s-a consumat la adresa de pe Rândul III.

Moartea în condiții suspecte a tinerilor a fost raportată și la IPJ Caraș-Severin, dosarul a fost cerut de Parchet după ce procurorii s-au autosesizat la apariția materialelor în presă. Acum, se așteaptă rezultatul analizelor anatomo – patologice, lucru ce poate dura între 10 zile și două luni.

Fiindcă lucrurile sunt lămurite în privința decesului lui Victor, procurorii au unele dubii privind moartea lui Roland și au deschis un dosar de cercetare penală în acest caz existând suspiciuni de omor, fi din culpă, fie voit.

Din nefericire, această lecție nu a fost destul de dură ca și alții să învețe ceva din ea: marți seara, la UPU Reșița, a ajuns un alt tânăr de vreo 17 ani. Acesta era foarte agitat, incoerent în exprimare și după consultul medicale și primul ajutor, a fost transferat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean.

Tinerii din Reșița au auzit de aceasta întâmplare și sunt total împotriva acestor practici.

În exclusivitate, InfoCs vă prezintă un material realizat prin metode specifice cu identitate protejată, materiale în care apar un fost consumator de substanțe halucinogene și un prieten al lui Victor.

Vom reveni cu informații despre această problemă care a pus orașul pe jar.

Comentarii

comentarii