Politie

DOSARE PENALE ȘI SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE APLICATE DE POLIȚIȘTI ÎN URMA UNOR ACȚIUNI SILVICE

Polițiștii cărășeni acționează permanent pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

Acționând pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic, ieri, 2 noiembrie, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Mehadia au depistat în flagrant un bărbat de 38 de ani, în timp ce tăia și sustrăgea arbori nemarcați de pe raza localității Luncavița, din locul numit ,,Lazul Mic”.

Materialul lemnos de esență fag în cantitate de 4,12 mc a fost indisponibilizat și lăsat în custodie Ocolului Silvic Mehadia iar motofierăstrăul mecanic folosit la tăierea lemnului a fost confiscat.

Pe numele bărbatului din Luncavița s-a întocmit dosar penal.

Două ore mai târziu, în jurul orei 17.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mehadica au prins în flagrant pe raza localității un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Luncavița, în timp ce conducea un tractor cu o remorcă neînmatriculată în circulație, încărcată cu material lemnos, pentru care nu deținea aviz de însoțire.

Pentru cele constatate, polițiștii l-au sancționat contravențional pe cel în cauză cu 5.000 de lei amendă la Legea 171/2010 iar cei 4,71 mc de material lemnos de esență fag transportat a fost indisponibilizat și lăsat în custodie Ocolului Silvic Mehadia.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Tot ieri, în jurul orei 10.00, polițiștii din Moldova Nouă, împreună cu lucrători silvici, au depistat în flagrant un bărbat de 43 de ani, din Pojejena, în timp ce tăia ilegal arbori din pășunea împădurită a Primăriei Pojejena, zona denumită ,,Suvareca”.

Cei 18 arbori tăiați, din specia gorun și cer au indisponibilizați și lăsați în custodie Ocolului Silvic Moldova Nouă iar pe numele bărbatului polițiștii au întocmit dosar penal.

Comentarii

comentarii