Două tinere musulmane imbracate in port traditional cu ismac si voaluri, agresate în București

Primim pe adresa redactiei : Doua femei musulmane imbracate in port traditional cu ismac si voaluri, au fost agresate de un grup de tineri radicali în Capitală, pe Calea Mosilor, tinerii fiind supărați pe valul de terorism din Europa, potrivit unui comunicat remis de Asociatia “Surori Musulmane”. Cele doua musulmane – tinere, in varsta de 18 ani – ar fi fost agresate pentru ca “nu se mai face diferenta intre teroristi si musulmani”. Parintii uneia din fetele agresate au depus reclamatie la politie.

Citiți comunicatul asociatiei: “Asociatia Surori Musulmane din Romania isi arata profunda ingrijorare pentru situatia critica la care s-a ajuns in societatea romaneasca, pe fondul portretizarii eronate in media a atacurilor teroriste, nefacandu-se diferenta intre teroristi si musulmanii de rand.

Astfel, s-a ajuns ca doua fete tinere (18 ani), ce purtau valul islamic au fost atacate in plina strada, in timpul zilei, in zona Mosilor, de un grup de 3 baieti si 2 fete. Fetelor le-au fost smulse valurile si au fost batute, ranite la cap, la maini etc. Cu greu un barbat a intervenit pentru a le salva de agresori.

In urma cu 3 ani, spre exemplu, aceste cazuri erau cu totul exceptionale, insa numai de la inceputul acestui an au fost semnalate 3 cazuri diferite de fete agresate, insa acesta este de departe cel mai grav. Parintii uneia dintre fete a fost sa depuna plangere la politie, dar li s-a dat de inteles ca demersurile lor ar fi cam inutile.

Ne dorim ca reprezentantii mass-media sa fie mult mai responsabili atunci cand prezinta stirile, sa faca diferenta atunci cand prezinta teroristii și dorim sa facem un apel la societatea romaneasca sa nu cada in capcana violentei.

Musulmanii condamna aceste acte teroriste si condamna violenta. Musulmanii au fost primele victime ale terorismului, caci ISIS a facut mii si mii de victime in Irak si Siria inainte de a provoca atentate in Europa.

Musulmanii aflati pe teritoriul Romaniei sunt pasnici, mai mult de jumatate dintre ei sunt cetateni romani, nascuti si educati aici. Nu ne dorim o divizare a societatii romane, ne dorim sa traim in pace, la fel ca si pana nu de mult, sa nu mai auzim astfel de cazuri repetate.”

,,Centrul Cultural Islamul Azi”

Comentarii

comentarii

One thought on “Două tinere musulmane imbracate in port traditional cu ismac si voaluri, agresate în București

  • 2 aprilie 2016 la 8:32
    Permalink

    nici serviciile secrete nu reusesc sa faca diferenta intre teroristi si musulmanii de rand,,, altfel ar opri atacurile! probabil ca aici musulmanii de rand ar trebui sa se implice si sa ii denunte. daca ii acopera, sunt complici deci la fel de rai ca teroristii…

Comentariile sunt închise.