Administratie

Drept la replică – Ioan Popa îi răspunde viceprimarului Ioan Crina pe tema impozitelor locale

Referitor la declarațiile și comunicatul de presă legate de taxele și impozitele locale și mai ales, de punctele de vedere divergente din cadrul ședinței Consiliului Local Reșița din zoia de marți, comunicat remis presei de către viceprimarul Ioan Crina, omul de afaceri Ioan Popa – candidadtul PNL la funcția de primar la viitoarele alegeri, ne-a trimis un punct de vedere pe c are îl reproducem întocmai.

,,Primăria Reșița a emis un comunicat de presă ce face referire la cuantumul impozitelor și taxelor plătite de compania Pangram S.A. Reșița. Pentru clarificare doresc să informez că taxele plătite anual de companie nu se referă strict la impozitul pe terenuri și clădiri. Firma pe care o reprezint, plătește peste 100 de miliarde (lei vechi) pe an taxe, reprezentând impozite pe clădiri, TVA, impozite pe salarii și venituri, fără a pune la socoteală impozitele pe profit. Din aceste sume, o bună parte se întoarc prin repartiție la bugetul local al Reșiței”.

Ioan Popa mai spune că ,,Declarația din timpul ședinței de Consiliu Local a fost făcută pentru a legitima calitatea de contribuabil important, în susținerea demersului privind reducerea impozitului pe clădirile cu destinație nerezidențială. Evident, ”clarificările” administrației publice locale sunt rău intenționate, având un scop precis: defăimarea. Consider că implicarea unei instituții publice în astfel de acțiuni nu este potrivită”.

Vezi aici ce a declarat Ioan Popa în schimbul de replici avut cu viceprimarul Ioan Crina:
https://www.infocs.ro/video-impozitele-si-taxele-locale-aprind-spiritele-in-consiliul-local-resita/

Vezi aici comunicatul de presă emis de primăria Reșița:
https://www.infocs.ro/primaria-resita-clarifica-unele-probleme-legate-de-contrele-din-sedinta-cl-de-marti/

Vă mulțumesc
Cu stimă, Ioan Popa

Comentarii

comentarii