DSP Caraș-Severin, în parteneriat cu Primăria Reșița, care va obține finanțare pentru construcția unor locuințe ANL

În vederea întocmirii Listei de priorităţi conform Ordinul Ministerului Sănătăţii Publice nr. 1.355 din 23 iulie 2008 privind aprobarea Criteriilor de stabilire a ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de repartizare a locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe pentru medicii rezidenţi şi alţi tineri specialişti din sistemul de sănătate, vă comunicăm faptul că pînă la această dată la Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin sunt depuse 16 cereri din partea medicilor rezidenți și medici tineri. Precizăm faptul că, potrivit legislației în vigoare, în afara de îndeplinirea criteriilor specifice obținerii unei locuințe ANL pentru tineri, există o derogare asupra vârstei de 35 de ani pe care trebuie să o îndeplinească cel care depune cerere pentru o astfel de locuinșă, în sensul în care această vârstă poate fi depășită.

De asemenea, tot potrivit modificărilor în criteriile obținerii de locuințe ANL pentru cei din sistemul de sănătate, aceleași condiții se extind și aplică inclusiv la asistentele/asistenții medicali sau biologii din acest sistem.

DSP Caraș-Severin, în parteneriat cu Primăria Reșița, care va obține finanțare pentru construcția unor locuințe ANL în municipiu, derulează în continuare acest proiect de atragere și menținere a specialiștilor din sănătate în această zonă. Astfel, medicii specialiști tineri, medicii rezidenți, asistenții medicali, farmaciștii sau biologii pot depune în continuare la DSP Caraș-Severin cereri pentru a fi luați în evidență în vederea obținerii unei locuințe ANL.

Comentarii

comentarii