Duminică, Teatrul de Vest din Reșița vine cu două spectacole pentru iubitorii acestei arte

Dacă weekendul vă prinde în oraș și vreți să vă petreceți într-un mod plăcut duminica, sunteți invitați la teatru. Astfel că, dimineața de 15 ianuarie este dedicată copiilor la Teatrul de Vest din Reșița unde pe scena Palatului Cultural este reprezentat spectacolul „ALBĂ CA ZĂPADA”, începând cu ora 11.00. Piesa în regia lui Dan Mirea este o adaptare a cunoscutului basm de fraţii Grimm care păstrează firul şi spiritul poveştii clasice.

Nici cei mai mari iubitori ai artei interpretative nu sunt uitați, pentru ei fiind pusă în scenă, de la ora 19.00, piesa „ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI”, de Ken Kesey, în regia lui Marius Olteanu.

”Spectacolul prezintă viaţa într-un spaţiu concentraţionar, într-un ospiciu, în care toate formele de brutalitate, de tortură fzică şi psihică sunt aplicate de echipa medicală sub pretextul tratamentului de care pacienţii ar avea nevoie. Astfel, ospiciul devine un adevărat lagăr de concentrare, în care Sora Şefă are toate „calităţile” unui torţionar. Ospiciul din „Zbor deasupra unui cuib de cuci” este o parabolă ce face referire la toate sistemele sociale tiranice, care sub masca grijii faţă de individ, de sănătatea acestuia, îl oprimă, îl manipulează şi îl ţin sub control”, spun reprezentanții Teatrului.

Din distribuție fac parte actorii: DAN MIREA, CAMELIA GHINEA, MARIUS TUDOR, SORIN FRUNTELATĂ, RĂZVAN CIOCOI, FLORIN IBRAŞI, ANDRADA SAMOILĂ, MIHAI PANAITESCU, MIHAELA WINTER, ANA-MARIA CIZLER, FLORIN RUICU, IONEL BERDAC, MIREL LOVIN.

Comentarii

comentarii