Duplicitatea politicienilor moldoveni

Cine încearcă să analizeze scena politică de la Chişinău în alb şi negru se înşeală amarnic. De asemeni cine încearcă să idealizeze aşa-zisele partide pro europene greşeste. Lumea politică de la Chişinău este în mic cea românească. Dar basarabenii au preluat şi proastele obiceiuri predate de tovarăşii sovietici de-a lungul deceniilor de ocupaţie.

Azi la Chişinău se fac apeluri disperate ca lumea să iasă la vot, să apere ţărişoara de Rusia şi oligarhi. Acum patru ani aşa-numita coaliţie pro europeană câştiga alegerile la mustaţă. Acum bruma de popularitate s-a cam dus. Nu toată, dar s-a dus. Şi s-a dus fiindcă partidele aşa zis pro europene s-au pupat cu nemţii, americani, românii, dar când ăştia au plecat la casele lor au făcut la fel cu ruşii. Marile afaceri controversate ale guvernării Filat sunt în cheie rusească. Celălat partid aşa zis european, Partidul Democrat al lui Marian Lupu, are şi el conexiuni importante ruseşti, dincolo de faptul că este fratele PSD-ului românesc. Nr. 2 în partid este cel mai influent oligarh moldovenean Vladimir Plahotniuc, care deţine cam 60 la sută din media din Moldova. Plahotniuc a fost menţionat ca având legături cu gruparea criminală Solnţevskaia Bratva,

Ca atare aşa zisele partide pro europene de la Chişinău au ajuns unde au ajuns datorită propriilor neputinţe, duplicităţi şi nu în ultimul rand a lipsei de viziune, Cel mai proaspăt exemplu este de vineri când premierul Iurie Leancă în două interviuri pentru presa internaţională s-a pronunţat ferm împotriva intrării Moldovei în NATO. Menţinerea Moldovei în zona unei aşa zise neutralităţi exemplifică perfect duplicitatea aşa-zisilor pro europeni.
COMENTARIU ANDREI BĂDIN la flux24.ro

Comentarii

comentarii